Снимка: БулфотоЦелта на Българската банка за развитие (ББР) е да

...
Снимка: БулфотоЦелта на Българската банка за развитие (ББР) е да
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев: Целта на ББР е да бъдат подкрепени възможно най-много български малки и средни фирми

Снимка: Булфото

Целта на Българската банка за развиване (ББР) е да бъдат подкрепени допустимо най-вече българските дребни и междинни компании, чиито бизнес е обиден от пандемията COVID-19.

Затова оптималният размер на заемите по програмата, която държавното управление разгласи, ще е до 2 млн. лева Това разгласи основният изпълнителен шеф на ББР Стоян Мавродиев в радио изявление, оповестиха от финансовата институция, написа Novini.bg.

По думите му опцията за злоупотреби е сведена до нула и екипът на ББР разписва ясни и транспарантни правила за работата на механизма. Държавната банка ще издава единствено портфейлни гаранции на комерсиалните банки, а те по настоящите прецизни банкови правила ще финансират клиентите си съгласно техните потребности. По програмата могат да бъдат подкрепяни както съществуващи, по този начин и нови клиенти.

Около 130 000 – 140 000 души ще могат да се възползват от обезпечен от Българската банка за развиване безлихвен заем в размер до 1 500 лв., в случай че са пуснати в неплатен отпуск поради пандемичната конюнктура. Кредитите още веднъж ще бъдат отпускани от комерсиалните банки, като срокът им ще е до 24 месеца с 6-12 месеца гратисен интервал.

ББР работи и по лична стратегия за директни заеми с по-дълги гратисни интервали и по-изгодни условия за бизнеса. „ Съвсем скоро ще обявим наша лична стратегия, обвързвана с пандемичната конюнктура. Тя ще се концентрира върху микро- и дребните предприятия, като таванът на финансирането ще е към 100 хиляди лв. ”, добави основният изпълнителен шеф на Българската банка за развиване.

Що се касае до нарастването на капитала на банката, Стоян Мавродиев съобщи, че се работи по свикването на Общо заседание и вписването на измененията. Той акцентира, че по отношение на пакетите от 500 млн. лева за бизнеса и 200 млн. лева за физически лица държавното управление заявява, че при потребност те ще бъдат увеличени според от развиването на обстановката в стопански проект. Насърчителните банки са главен инструмент на страните по време рецесия и това се вижда от подхванатите ограничения на множеството страни в Европейски Съюз, добави той.

През последните две години и половина ББР далновидно е договаряла кредитен запас и е в положение да насочи средства към стратегии за подкрепяне на бизнеса. Банката разполага с над 1 милиарда евро от две от най-големите банки в света - Китайската банка за развиване и ICBC, които ще употребява за разнообразни стратегии и принадлежности в поддръжка на българската стопанска система.

„ През актуалната година незабавният ни приоритет е оправянето с пандемията и икономическата обсада поради нея, а не Зелената договорка. Ще се върнем към нея откакто се преодолее пандемията и икономическата рецесия в света и Европейски Съюз, и несъмнено България стартира за действа обикновено ”, добави още Стоян Мавродиев.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР