Снимка БулфотоТрябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на

...
Снимка БулфотоТрябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Трябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на омразата

Снимка Булфото

Трябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на омразата, е декларирала вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на 100-годишния празник на Народно читалище " Емил Шекерджийски - 1919 " в Еврейския културен дом в София. Това оповестиха от президентския прессекретариат, съобщи вести.бг.

Едно от най-ценните човешки качества е толерантността сред другите етноси, желанието да окажеш помощ на всеки, който има потребност от теб, да подадеш ръка, е показала Йотова и е отбелязала, че това е огромното обръщение на всички генерации, минали през построяването и развиването на читалище " Емил Шекерджийски - 1919 ".

Илияна Йотова е подчертала дългата и нелека история на читалището, което, макар че два пъти е затваряно, тъй като е еврейски културен център, е съумяло да устои на времето и да се трансформира в мощно средище на нематериалност, просвета и развиване.

Нерешени международни проблеми още веднъж ни връщат към едни от най-мрачните страници от историята, очевидци сме на ксенофобия, разделяне, език на омразата, антисемитизъм - би трябвало да сме непримирими към всичко това, е показала вицепрезидентът.

Илияна Йотова е удостоила читалище " Емил Шекерджийски - 1919 " за дейната му активност с почетния плакет на вицепрезидента.Председател на читалището е Мориц Машиах.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР