Снимка БулфотоТридесет павилиона, построени незаконно, бяха съборени вчера на ул.

...
Снимка БулфотоТридесет павилиона, построени незаконно, бяха съборени вчера на ул.
Коментари Харесай

Багери пометоха 30 незаконни постройки в Столипиново

Снимка Булфото

Тридесет павилиона, издигнати нелегално, бяха съборени през вчерашния ден на ул. " Крайна ", " Батак " и " Сокол "  в " Столипиново " по заповед на кмета на регион " Източен " Николай Чунчуков. Нито един от притежателите на дюкяните не се е осмелил да стачкува очевидно. Багерът резервира единствено една сграда, сходна на барака, в която се е настанила многочислена челяд. Имат къде да живеят, само че са решили да се разширят и ще ги изчакаме да си приберат багажа, изясни за " Марица " Чунчуков. Полицията пазеше реда, с цел да няма конфликти, написа marica.bg.

Разчистването на противозаконните градежи в махалата се подхваща не за първи път. Преди време на ул. " Крайна " бяха бутнали 70 павилиона, чиито притежатели също нямаха нито един документ. Дюкяни се подвигат без план и без строително позволение, а също така се строят върху общинска земя, за която не се заплаща наем. Предупредили сме всички, че в случай че желаят законно да строят, би трябвало да съблюдават наредбите и разпоредбите, които важат за всички жители, акцентира Николай Чунчуков. Той подсети, че и тази година с общинските средства в " Столипиново " бяха ремонтирани улици. Искаме и жителите на този квартал да се държат правилно, означи районният кмет. 

Разчистени до основи са и старите общински къщи от източната страна на стадион " Христо Ботев ". Години наред те бяха необитаеми, а някои - полуразрушени. Обитаваха ги клошари и наркомани. Хората от квартала избягваха да минават вечер около рисковите свърталища. Земята е общинска благосъстоятелност и евентуално ще бъде предоставена или за застрояване посредством търг, или за озеленяване.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР