Снимка: БулфотоТреньорът на ЦСКА Любослав Пенев тръгна в мощна атака

...
Снимка: БулфотоТреньорът на ЦСКА Любослав Пенев тръгна в мощна атака
Коментари Харесай

Любо Пенев в жестока атака: БФС е прогнил от алкохол и линчува футбола. Съдиите свирят след инструктаж

Снимка: Булфото

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев потегли в мощна офанзива против управлението на БФС, както и реферите. В събота наставникът дебютира с 0:2 от Черно море във Варна, а преди семейството против Ботев (Вр) във вторник даде конференция, която се очакваше да е относително рутинна. Но не стана по този начин, написа " Дир.бг ".

Пенев нападна БФС, атакува Борислав Михайлов, а за съдията от мача в събота - Стефан Апостолов, напомни, че " това е депутатът, който не може да чете ". Ето определено от думите на Любо Пенев, а във видеото долу можете да чуете и цялостния формат на тирадата му.

За загубата от Черно море

В доста моменти играхме добре, в някои - не толкоз добре. Притеснително ненапълно е неточното позициониране на футболистите в тактическата сграда. Но това е разбираемо, нещо ново е за тях. Аз ги поправям. Трябва и време, и самообладание. Това не значи, че ще седим в залата и ще прожектираме видеозаписи. Работим против времето и часовника, само че ще подредим пъзела, не се колебая.

Видяха се и хубави неща, надграждаме. Има смяна в тактическата сграда, ненапълно и в позициите на футболистите. Имам условия към всички. Спокоен съм, имам футболисти с доста положителни качества.

За идните мачове с Ботев (Вр) във вторник и Левски в неделя

Дербито е в неделя, мислим за на следващия ден, за Ботев. Гледам мачовете и проучваме. Имаме съществена концепция, а тя е да изградим жанр в тима. Мачовете са нагъсто. Вярвам в професионалното отношение на футболистите, аз съм извънредно придирчив и те би трябвало да свикнат с това.

Тук не е детска градина, не са ясли. Това е професионален тим, те би трябвало да са наясно къде са попаднали. Ако някой не знае къде е, да прочете история - какво е ЦСКА, кои са минали отсам, играчи, треньори...

Трябва да бъдат съсредоточени - в тренировката, в мача. Извън това има задоволително време за разходки, напред-назад...

Ще съберем група, имаме футболисти за мача с Ботев (Враца), макар че имаме проблеми. Очаквам доста почитатели, оня ден също бяха във Варна. Бяха повече от варненци, това демонстрира какъв брой обичат тима и по какъв начин го поддържат.

За БФС

Ние не напредваме, а затъваме. Ръководството на БФС, отпред с президента и неговите помощници, не спомагат с нищо. Какво направиха за 15 години те? Бичуват, санкционират, линчуват българския футбол. Страдат футболисти, треньори, тимове. Страда съдийството, което е един доста тежък проблем.

За съдийството

Тези въпросни съдии би трябвало да бъдат извънредно виновни и да оказват помощ футболът да се развива, а не да му пречат. А те тъкмо това вършат. Има инструктаж и се свири по метод, който устройва избрани хора. Пресен образец е нашият мач във Варна.

За първите 20 минути тази вълшебна тройка би трябвало да покаже три жълти и един червен картон. Това, което се случваше на терена, не бе част от футбола. ЦСКА е главен съперник и не му се разрешава да играе. Главният рефер (Стефан Апостолов - б.р.) и това ниско момче насреща (визира един от двамата странични съдии) не разрешиха да играем. Рискува се здравето на футболистите. Това са безотговорни хора.

Това е проблем, за който аз не чета на никое място. Темата " съдийство " е доста тежка тематика от години. И за какво я крием, за какво не поговорим по тези проблеми, за какво не дискутираме?

Делегатът ми праща четвъртия арбитър да ми каже, че не ми виждал баджа. Това е срамотия.

Видях хора, които не са готови да управляват мач от Първа лига. Спират ни три-четири контраатаки, евентуално голови. При една от тях, спряна, несъществуващо нарушаване и от него ни вкарват гол от засада.

Нали това е депутатът, който не може да чете? Той евентуално и правилникът не е чел. И те са хора, и те могат да сбъркат. Но тук сбъркат прекомерно доста. И рискуват здравето на играчите.

Когато вървят в Европа свирят добре. Там са тихички и деликатно... Аз ги следя, стъпват лекичко, добре минава нарядът. Могат да свирят независимо, въпросът е за какво вършат противоположното?

За Борислав Михайлов

Той споделя, че футболът у нас е на положително равнище. Но той не гледа мачовете, той даже репортажи по малкия екран не гледа. Тези към него - също. Неговата цел е да пътува някъде по чужбина, търсим заведения за хранене, предпочитано да са с дансинг...

Тук би трябвало първо да си почистим кал. БФС е една ябълка, извън наподобява прелестно. Но е изгнила от алкохол, от екстри...

Всичко това ще завърши зле. Подиграваме се с хората, които обичат футбола. Без значение от кой тим са.

Хората в това управление на БФС не са наясно в какво положение в действителност е футболът ни. Ако преди шампионата се знае всичко, има ли смисъл да го играем? Така ли да възпитаваме подрастващите във футбола.

Не съм се отказал от упоритостите си да бъде президент на БФС и бих изчистил много от тези проблеми. Евентуално, в миналото...

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 гарфилд (преди 4 минути) Рейтинг: 946 | Одобрение: 366 За доста неща,Чичовото е прав.Особено за БФС и съдийството. Напиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР