Снимка БулфотоТова реши Спецапелативният съд след 12-часово заседаниеСлед продължило 12

...
Снимка БулфотоТова реши Спецапелативният съд след 12-часово заседаниеСлед продължило 12
Коментари Харесай

Бизнесменът Миню Стайков остава за постоянно в ареста

Снимка Булфото

Това реши Спецапелативният съд след 12-часово съвещание

След траяло 12 часа съвещание, Спецапелативният съд реши да остави за непрекъснато в ареста бизнесмена Миню Стайков и задържаните дружно с него Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат - Иван Димитров. Те са обвинени в осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари. 

Според правосъдния състав може да се допусна, че незаконната група е съществувала за закононарушенията, за които прокуратурата е повдигнала обвинявания. 

Съдът оцени показанията на полицейските чиновници, които два месеца са следили фабриката за цигари и открили камионите и ремаркетата, които извозвали тютюневите произведения, както и пилотната им кола. Става въпрос за доста сериозна активност и тежестта на обвиняването е изцяло задоволителна за задържане под стража, показаха магистратите. Също по този начин, съгласно правосъдния състав, не би трябвало да се подценява и опцията обвинените да повлияят на очевидците по делото.

Във вторник стана ясно, че Специализираната прокуратура подозира Стайков и за корист с евросредства. Установено е, че деветима младежи – деца на чиновници на обвинения, са записали еднолични сдружения и са получили 7 милиона лв. средства по програмата „ Млад фермер ”. За това към този момент е осведомена и Службата за следствие на измами с евросредства (ОЛАФ). / Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР