снимка: БулфотоТова е техен втори протест з агодината. Исканията им

...
снимка: БулфотоТова е техен втори протест з агодината. Исканията им
Коментари Харесай

Полицаите отново на протест. Ето какви са техните искания

снимка: Булфото

Това е техен втори митинг з агодината. Исканията им са:

Полицаите излязоха за повторно на народен митинг този месец. Те упорстват за нарастване на заплатите с 30, а не с 15%, както беше решено тази седмица с приемането на държавния бюджет. Служителите на реда са безапелационни, че няма да спрат да показват недоволството си и ще продължат с митингите.

С малко физическо наличие поради епидемиологичната конюнктура и алегорично показване на отсъстващите с каски и полицейски колички - по този начин мина митингът на служителите на реда. Жълтите павета останаха затворени за час.

Служителите на реда са афектирани, че не им е приета работата на първа линия наедно с доста други държавни структури, които ще получат 30 % нарастване.

Иван Димитров - ръководител на синдикално сдружение на пожарникари и спасители Русе: И в този случай нас ни извадиха оттова, нашето място постоянно е било там и е там. Ние постоянно оказваме подпомагане на незабавна помощ. На нас никой не ни дава пояснение кой от какво е болен. Никой не ни дава по-късно развиването на този болен, който сме носили.

Валентин Попов, ръководител на СФСМВР: Доживяхме време, когато звъниш на спешна помощ и идва жандармерия. Някои от ония момчета, които сега охраняват това мероприятие, се занимават и с другата активност -извозват заболели от COVID-19.

Обидно им е още, че народни представители са споделили, че ще вземат пари от децата, с цел да ги дадат на тях.

Иван Димитров - ръководител на синдикално сдружение на пожарникари и спасители Русе: От децата ще вземат пари, с цел да дадат на нас, от нашите деца, което беше също доста обидно.

Полицаите и пожарникарите показаха неодобрение, че не са взели участие в договарянията за заплати като равносилен сътрудник, а единствено им били съобщавани решения, без разговор.

Не са съгласни, че стачкуват единствено поради пари. Припомнят, че първите им митинги за по-големи заплати са от три години. Иначе световно от дълго време желали друго.

Валентин Попов, ръководител на СФСМВР: Едно от огромните наши претенции постоянно е било същинска действителна промяна в Министерство на вътрешните работи.

От Синдикалната федерация настояват, че системата им се задъхва и чиновниците на Министерство на вътрешните работи са на ръба на силите си. Пожарникари от провинцията не стигнаха до митинга и се върнаха от път, поради умрял техен сътрудник от COVID-19.

По същото време контрапротест на майките от " Системата ни убива " стигна до митинга на служителите на реда. Те са срещу полицията, тъй като съгласно тях тя обиждала протестиращите и употребявала физическа мощ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР