Снимка БулфотоТони Фадел, който някога ръководеше проекта iPod в Епъл,

...
Снимка БулфотоТони Фадел, който някога ръководеше проекта iPod в Епъл,
Коментари Харесай

Бивш шеф от Епъл разкри страшната истина за смартфоните

Снимка Булфото

Тони Фадел, който в миналото ръководеше плана iPod в " Епъл ", е мощно смутен от въздействието на своя някогашен шеф върху другите сфери от ежедневния живот. Това написа самият инженер в своя Туитър, разяснявайки условие на вложителите да разширят опциите на режима за наставнически надзор в iOS. По думите на Фадел, доста по-страшен е фактът, че възрастнит които би трябвало да бъдат образец за по-младите, са подвластни от смарт телефоните даже повече, в сравнение с децата им. „ Зависимостта на зрелите хора от смарт телефоните не е по никакъв начин по-малка, в сравнение с тази на децата “, написа Фадел, представен от Пик.

Например възрастните британци приблизително прекарват по 8 часа на ден, гледайки в екрана на смарт телефона си или компютъра си. „ Ние не виждаме границата, която минава сред потребление на устройствата по предопределение и взаимозависимост, безапелационен е специалистът. Тази заплаха се състои това, че няма на кого да кажем „ задоволително “, когато нещата стигнат прекомерно надалеч “, добавя той. 

Смарт часовници, смарт телефони, обществени мрежи – всички те стигнаха надалеч в своето въздействие над Поради това техните основатели носят огромна отговорност за човешката взаимозависимост и са просто задължени да оказват помощ за справяне с казуса “, уверен е Фадел.

Би било добре, в случай че приложението „ Здраве “ от Apple проследяваше освен физическата активнос и цифровата, напомняйки в сериозни моменти за това, че е време да се спре. В края на краищата споделя Фадел, самите основатели на мобилни платформи следва сами да ни лимитират в потребление на техниката. „ В операционните системи наложително би трябвало да се появят режими за еднозначн потребление “, разсъждава той.

По думите му, в случай че четем книга на своя таблет или слушаме музика, бива до нас да стигат уведомления за получени известия във Фейсбук, пощата и така нататък Преди 10 години нито един от нас не бе обвързван с интернет 24 часа в денонощието. От стартирането на iPhone 2007 година светът претърпява скоростна смяна – такава, в която е обикновено да бъдем непрекъснато с устройствата си. Ето няколко числа, с които ще разберем концепцията по-ясно: 81% от хората са с телефоните си по през целия ден, близо 2/3 от нас ревизират смарт телефоните си до 5 минути след ставане; средностатистическият американец ревизира телефона си 46 пъти на ден.

Всичко то се трансформира и в работното място: 98% от мениджърите употребяват телефоните си нощем и по време на уикендите; 57% от хо преглеждат служебната поща по време на фамилни сбирки и в компанията на децата си. Трябва да знаете, че когато се проектира устройства, софтуерните компании и тези в областта на обществените медии употребяват най-последните проучвания върху държанието на индивида, убеждаването, биохимията, усвояването на привички и други Едно проучване е изрично: непрекъснатото взаимоотношение с интернет вреди на здравето.

То демонстрира, че проверяването на работни имейли отвън работно време води до прочувствена изтощеност, прегаряне, стрес и психически и сърдечни проблеми. Съществува просто лекарство. Прекарвайте повече време надалеч от екраните. Проучване н университета Харвард сочи, че хората, които не употребяват телефоните си вечерно време и през уикенда, се характеризират с по- ниско равнище на напрежението, повече задоволство от работата.

Те не намаляват своята работливост. Ето и четири метода да ограничите използването на устройства: 1. Осъзнайте по какъв начин стоят нещата. Свалете приложението Rescue Time за компютъра си или Moment за телефона си, с цел да осъзнает какъв брой време прекарвате с него в ръка. 2. 30 минути преди 7:30 часа сутринта Махнете телефона от спалнята. Когато се разсъните, не тръгвайте първо към него. Вместо това вземете бележник или лист хартия. Планирайте целите за деня.

Щом изминат 30 минути, които сте отделили на основни неща, като обмисляне да вземем за пример, можете да погледнете телефона си. 3. Прогрес, не работливост Отговарянето на имейли ви кара да се чувствате продуктивни, само че това може изобщо да не ви придвижва към мечтаните достижения. Работата върху целите – това е най-важното нещо заран. Не поглеждайте телефона, до момента в който не отметнете тях. 4. Телефонът би трябвало да стои надалеч от масата Когато към вас има други хора, откажете се от телефона. Ако нечий телефон звъни, учтиво помолете да се отдръпна настрана. Забранете телефоните на фамилните сбирки. Изследване сочи, че тези устройствата на масата разсейват хората – без значение дали става дума за вашия телефон или за нечий различен. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР