Снимка: БулфотоТЕЦ Република, който трябваше да премине на газ, след

...
Снимка: БулфотоТЕЦ Република, който трябваше да премине на газ, след
Коментари Харесай

ТЕЦ Република ще мине на газ, но догодина ще си ползва същото хранилище

Снимка: Булфото

Топлоелектрическа централа " Република ", който трябваше да премине на газ, откакто разкъсан сгуроотвал докара до евакуация в Перник ще премине на газ, но следващата година и ще продължи да употребява същото вместилище. Това се разбра от думите на изпълнителният шеф на " Топлофикация - Перник " Любомир Спасов пред Българска телеграфна агенция.

Топлоелектрическа централа " Република " ще продължи да работи на въглища, заяви Любомир Спасов. Довечера ще бъде разпален още веднъж Пети парогенератор, който е съществена мощ на централата. Така ще се обезпечи топла вода на перничани.

Обявеното капиталово желание за прекосяване на газ през летните месеци ще се случи следващата година, посочи Спасов. По думите му, за задачата е належащо да се купят спомагателни уреди, с които сега сдружението не разполага.

Отпадъкът ще се депонира още веднъж в шламохранилище със скъсана дига " Седми септември ", в което съгласно Спасов към момента има опция за допълнение на размера. Дружеството е внесло капиталово желание за преустрояване и уголемение на съществуващото хранилище за сгуропепелна маса " Кудин дол ". Очакваме разрешителните документи, с цел да пренасочим депонирането в това шламохранилище, сподели Спасов.

Днес продължава работата по укрепването на дигата. Замърсените със сгурия терени ще бъдат почистени от " Топлофикация ", увериха от сдружението.

Вчера поради повредата на шламохранилището беше отцепен квартал Калкас имаше и евакуирани хора. Шламохранилището се употребява от локалния Топлоелектрическа централа за депониране пепелината от котлите, то е построено на мястото на някогашния открит въгледобивен рудник " Куциян ". Последното сложно позволение за употребата му е от 2016 година, само че " Топлофикация Перник " е траяла да депонира отпадъка си и по-късно.

По данни на Регионална инспекция за опазване на околната среда за интервала 1972-2015 година в двата сгуроотвала е обезвреден почти 26 млн. тона сгуропепелен боклук. Топлоснабдителното дружество отделя сгурия, шлака и дънна пепел от котлите до 54 300 тона годишно, пепел от изгаряне на въглища - до 489 000 т/год. и до 57 000 т/год. гипс от работата на сероочистващата апаратура.

Вчера инж. Любомир Спасов сподели, че дигата е скъсана е към 5-6 метра.

Районна прокуратура – Перник стартира следствие по случая.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР