Снимка БулфотоСветът днес е по-добре въоръжен срещу евентуална пандемия, подобна

...
Снимка БулфотоСветът днес е по-добре въоръжен срещу евентуална пандемия, подобна
Коментари Харесай

100 г. след испанския грип: Светът все още не е изключил възможността от пандемия

Снимка Булфото

Светът през днешния ден е по-добре въоръжен против възможна пандемия, сходна на тази от испански грип, която аргументи гибелта на 50 милиона души през 1918 година, само че е изправен пред други провокации, като климатичните промени и стареенето на популацията, предава Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Ново проучване се пробва да извлече поучения от ужасната пандемия, засегнала преди време една трета от популацията на света. " Пандемия с сходни мащаби през днешния ден би лишила живота на 147 милиона души ", твърдят създателите на проучването. За един век учените реализираха огромен прогрес, що се отнася до познанията за вирусите, като от 1918 година бяха регистрирани три значими пандемии - през 1957 година, 1968 година и 2009 година Щом бъде открит вариант, незабавно е оценен, с цел да се пристъпи към тактика за имунизиране. " Но тази битка е обвързвана с непрестанни наблюдения в целия свят, като се има поради, че климатичните промени ще обиден резервоарите на вируси и схемите за миграция на птици, разпространявайки заболяването до нови региони и измежду други типове птици ", означи Каролийн ван де Санд от университета в Мелбърн.
 
През 1918 година пандемията от испански грип засегнала на първо място младежи. Учените считат, че преди време възрастните хора имали контакт с други вируси и това засилило имунитета им. Днес стареенето на световното население е обвързвано с ново предизвикателство - знае се, че сезонните грипни епидемии провокират повече смъртни случаи измежду възрастните хора. Затлъстяването и диабетът също биха могли да изиграят роля за смъртността при грипна пандемия.

Резултатите от проучването са оповестени във Frontiers in Cellular and Infection Microbiology.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР