Снимка БулфотоСтроителството на разширението на пътя Поморие - Ахелой и

...
Снимка БулфотоСтроителството на разширението на пътя Поморие - Ахелой и
Коментари Харесай

Нанков: Инвестираме 100 млн. лв. в пътища в Бургас и региона

Снимка Булфото

Строителството на разширението на пътя Поморие - Ахелой и обходът на Ахелой върви в ускорени периоди преди натоварения трафик към морето. Четирилентовият път ще бъде подготвен до 18 юни.

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който инспектира огромните инфраструктурни обекти, изпълнявани по Черноморието, съобщи БГНЕС.

„ Нашата цел е до идващия туристически сезон да сме завърши целия скоростен път на север от Бургас с обхода на Поморие, остава единствено да изградим северната дъга, за която още веднъж ще осигурим финансиране от държавния бюджет. Близо 100 млн.лв. са обезпечени от страната през последните две години и половина за ремонт и строителство на нови пътища, както и за повишение на пътната сигурност в Бургас и района ”, сподели министър Николай Нанков.

Според европейските правила, сред 8% и 9% от средствата се влагат в пътна сигурност, а 2% са средствата, отделяни за екология. Като тези 24 на брой подлеза за земноводни.

Нанков посети и стартиралата рехабилитация при започване на автомагистрала „ Тракия ”, на входа на Бургас, чийто сектор не е ремонтиран през последните 20 години. Рехабилитацията тук ще приключи до 40 дни, добави районният министър. Той акцентира, че са планувани средства за пътната инфраструктура в региона на Малко Търново, Царево, Камено, Дюлински проход за връзката сред Варна и Бургас.

Министерството на районното развиване ще изчака решението на Министерството на културата във връзка с археологическите обекти край автомагистрала „ Струма ” и в случай че е нужно трасето ще бъде преместено.

В бъдеще се чака дълъг ремонт и по амортизираната автомагистрала „ Хемус ”.

Министър Нанков не подмина и тематиката за районирането. „ Няма да разясня нелепостите на някои регионални, тъй като това са откровени нелепости. Кой на кой ще дърпа конците? Никой няма да дърпа конците на Бургас, камо ли Варна. Отново София си остава център на районната политика, Бургас ще си остане в район, в който да има водеща роля. Пак споделям, сходни неща не би трябвало изобщо да влизат в дневния ред. Знам по какъв начин се обърна полемиката, само че поради в действителност непремерени изявления, аз ги дефинирах като нелепости на някои сътрудници, които в действителност не знаят какво приказват ”, сподели Нанков. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР