снимка: БулфотоСтроги ще са мерките и в Германия. Какво ще

...
снимка: БулфотоСтроги ще са мерките и в Германия. Какво ще
Коментари Харесай

Строги мерки до 20 декември и в Германия

снимка: Булфото

Строги ще са ограниченията и в Германия. Какво ще е в действие там до 20 декември:

Германия ще удължи до 20 декември ограничаващите ограничения, наложени по-рано този месец за закъснение на разпространяването на ковид, съобщи канцлерката Ангела Меркел, представена от Ройтерс и 24chasa.bg.

" Експоненциалното повишаване на броя на инфекциите бе спряно, стръмната крива бе изравнена ", сподели Меркел след договаряния с министър председателите на федералните провинции на Германия.

" Но броят на инфекциите остава на ниво, което е прекомерно високо. Ситуацията не ни разрешава да отменим ограниченията ", добави тя пред публицисти.

За последното денонощие бяха регистрирани 18 633 нови инфекции и 410 смъртни случая, добавя Българска телеграфна агенция.

На срещата е било взето решение за наложително носене на маски във всички пешеходни зони, където има висока централизация на хора, както и в центровете на градовете.

Обявените на 2 ноември ограничения включват затваряне на питейни заведения и заведения за хранене, само че учебните заведения и магазините остават отворени.

От 1 декември влиза в действие възбрана за събирания на повече от пет души. По коледните празници ще могат да се събират до 10 души, без да се броят децата.
 
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР