Снимка БулфотоСтоличен каналджия беше арестуван от полицията след гонка на

...
Снимка БулфотоСтоличен каналджия беше арестуван от полицията след гонка на
Коментари Харесай

Див екшън край Приморско! Каналджията Христо опита да избяга от полицията с бус, натъпкан с 28 бежанци

Снимка Булфото

Столичен каналджия беше задържан от полицията след гонка на основния път Приморско – Созопол.

Полицаите забелязали подозрителен микробус към 01:30 ч. след среднощ в региона на отбивката за лодкостоянката на река Ропотамо. Те незабавно алармирали на водача да спре, само че вместо да го направи, той натиснал газта, написа флагман.бг.

Пътят на буса въпреки всичко е препречен от полицейски патрул след малко гонене. Полицаите открили, че в транспортното средство са натъпкани 28 незаконни мигранти от Афганистан и Пакистан, в това число и малко дете. Те незабавно арестували водача Христо Г. от София.

В момента каналджията се намира зад решетките по обвиняване за трафик на хора. Вече две правосъдни инстанции в Бургас отхвърлиха да освободят столичанина, който е в ареста 8-ми ден след задържането му за екшъна на 17-ти септември.

Неговият юрист опита да го измъкне от кауша с претекстовете, че е позволил неточност младеж, който е направил цялостни признания и желае да се върне към остарелия си живот. Това обаче не трогна бургаските магистрати, които акцентираха, че Христо е упрекнат в тежко съзнателно закононарушение, наказуемо с „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години и санкция от 5 000 до 20 000 лева Освен това имало заплаха да извърши и друго закононарушение, в случай че не е в ареста.

В справката му за съдимост е маркирано предходно нарушаване на наказателния закон. Обвиняемият е управлявал моторно транспортно средство, в периода на изтърпяване на наказването – отнемане от право да ръководи МПС, като е бил освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказване „ санкция “. Според съда „ актуалното действие е наново нарушение на наказателния закон, което води към извода, че правосъзнанието на Христо Г. не е на нужното равнище и може да се допуска с огромна възможност, че той може да извърши друго незаконно действие. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР