Снимка: БулфотоСредната брутна месечна работна заплата в област Варна за

...
Снимка: БулфотоСредната брутна месечна работна заплата в област Варна за
Коментари Харесай

Средната брутна месечна работна заплата в област Варна за септември е 1189 лева

Снимка: Булфото

Средната брутна месечна работна заплата в област Варна за юли 2019 година е 1 165 лева, за август – 1 132 лева и за септември – 1 189 лв.. Това оповестиха за  Радио „ Фокус “ – Варна  от Териториалното статистическо бюро – Варна.

По размер на междинната месечна работна заплата през третото тримесечие на 2019 година – 1 162 лева, област Варна е на трето място по отношение на другите области в страната. Най-високо е заплащането в областите София (столица) – 1 704 лева и Стара Загора – 1 165 лв.. 

През третото тримесечие на 2019 година междинната месечна работна заплата нараства по отношение на второто тримесечие на 2019 година с 0.5%. Икономическите действия, в които е записано най-голямо нарастване на междинната месечна работна заплата, са „ Строителство “ – с 10.7%, „ Административни и спомагателни действия “ – с 6.9% и „ Култура, спорт и развлечения “ – с 6.6%.  През третото тримесечие на 2019 година междинната месечна работна заплата нараства с 10.2% по отношение на третото тримесечие на 2018 година, като най-голямо е нарастването в икономическите действия „ Добивна индустрия “, „ Административни и спомагателни действия “ и „ Търговия; ремонт на коли и мотоциклети “.

Спрямо същия интервал на миналата година междинната месечна работна заплата през третото тримесечие на 2019 година в публичния бранш нараства с 11.0%, а в частния бранш – с 10.1%.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР