Снимка: БулфотоСпоред информация на Марица Стефан Янев отново ще бъде

...
Снимка: БулфотоСпоред информация на Марица Стефан Янев отново ще бъде
Коментари Харесай

Марица: Стефан Янев отново ще е служебен премиер В кабинета влиза и Христо Алексиев

Снимка: Булфото

Според информация на " Марица " Стефан Янев още веднъж ще бъде длъжностен министър председател. Съставът му ще бъде оповестен на следващия ден от президента Румен Радев. Днес президентът издаде декрет за разпускането на 46-ия парламент, а на следващия ден ще назове новите лица в следващото служебно държавно управление.

Новото име, произлизащо от Града под тепетата, е това на бъдещия транспортен министър Христо Алексиев. В края на тази седмица – на 19 септември, роденият в Кючук Париж политик ще навърши 41 години. За него е известно, че татко му е кореняк пловдивчанин, а майка му е родом от близкото село Брестник.

От 27 януари до 4 май 2017 година е назначен за министър на превоза, осведомителните технологии и известията в първото служебно държавно управление на Румен Радев. През юли тази година водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов го предложи като претендент за поста в своя проектокабинет, който не се състоя.

До момента Алексиев заема върховен мениджърски пост в Национална компания " Железопътна инфраструктура ". Той е женене и има две деца.

Очаквано, министър председател в третия длъжностен кабинет на Радев да бъде роденият в Поповица 61-годишен военачалник Стефан Янев. Той е приключил Техникума по електротехника под тепетата, преди да стартира армейското си обучение. За последно пловдивски кадър стана министър-председател през 1995 година, когато Жан Виденов оглави държавното управление на Българска социалистическа партия.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР