Снимка: БулфотоСпециалните сили и сухопътните войски на армията ни са

...
Снимка: БулфотоСпециалните сили и сухопътните войски на армията ни са
Коментари Харесай

Каракачанов във Варна: Войниците са в готовност да пазят границата при мигрантска вълна

Снимка: Булфото

Специалните сили и сухопътните войски на армията ни са в подготвеност да пазят границата след опасността от страна на турския президент Реджеп Ердоган, че ще пусне към Европа намиращите се в страната мигранти, в случай че не получи още средства. Това разгласи във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Той добави, че незабавно могат да бъдат изпратени на границата модули, които доближават 2000 бойци.

По думите на Каракачанов, сега обстановката на границата е спокойна. Именно за това с негова заповед при започване на юни е изтеглил оттова специфичните сили, като в този момент за защитата се грижи главно " Гранична полиция ".

Министърът обаче беше безапелационен, че не е изключено Турция да употребява като инструмент милионите бежанци на нейна територия, както го е правила няколко пъти до момента. За това са взети ограничения след новината от последните дни: " Като видях тази вест, съм разпоредил да има подготвеност модулите, които са до 2000 индивида, могат да бъдат изпратени незабавно на границата, с спомагателни уреди, освен техника, а и такива, които бяха направени за Кулата, портативни телени заграждения, могат да се инсталират незабавно ".

Вътрешна македонска революционна организация е подготвен със закона за доброволната военна работа и военното образование в учебните заведения, разгласи Каракачанов. Той беше безапелационен, че тя е залегнала в програмата за ръководство на страната по негово гледище. Законът е импортиран в Министерски съвет за междуведомствено координиране с обособените министерства.

Някои от министерствата, сред които и Министерството на финансите, са дали негативно мнение, тъй като съгласно тях в министерството на защитата имало по-приоритетни разноски. В края на краищата обаче това е част от нашата стратегия за ръководство. Имам чувството, че има някаква ревнивост, изключително след евроизборите и представянето на ВМРО и се стартира да се " тупа топката ". Ако по този начин ще я караме, няма по какъв начин да стане, коментира Красимир Каракачанов, представен от БТВ.

Министърът на защитата добави, че е последовател също на връщането на наложителната наборна военна служба в период от 6 до 9 месеца, само че все още няма политическа воля за това. Това е една концепция, която рано или късно ще се осъществя, добави въпреки всичко Каракачанов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР