Снимка: БулфотоСП дари 30 000 лева на Института по микробиология

...
Снимка: БулфотоСП дари 30 000 лева на Института по микробиология
Коментари Харесай

БСП извади 30 000 лв. от партийната си каса за учените от БАН

Снимка: Булфото

СП подари 30 000 лв. на Института по микробиология към Българска академия на науките.

“Вярваме в потенциала и опциите на българските учени за търсене и намиране на лекарство против ковид. Ако има нещо, което трайно може да ни избави от тази заплаха, това е лекарство или ваксина и ние имаме вяра, че българските учени могат да допринесат за изработването на такава ”, сподели алената шефка Корнелия Нинова, написа dnes.bg.

Тя добави, че учените са разчели потребностите си в размер на 30 000 лева, с цел да могат да продължат проучванията си.

Доц. доктор Пенка Петрова, шеф на Института по микробиология, изясни, че ученитите от десетилетия работят в областите на вирусологията, имунологията, в областите на общата, промишлена и инфекциозна микробиология.

Дарението ще бъде употребявано съответно за проучванията на Департамента по вирусология по отношение на намирането на субстанции с антивирусна интензивност.

Доц. Петрова посочи, че имат подготвени 22 химически синтезирани съединения, както и екстракти от лечебни растения.

" Дарението ще послужи за закупуване на клетъчни линии, нужни ни за проучванията на антивирусните субстанции. Дълбоко имаме вяра, че ще открием съединяване, което да послужи като терапевтик или дезинфенктант, който да ни послужи в битката с ковид. Нуждата от дарението беше незабавна, тъй като без него работата по антивирусните субстанции не можеше да стартира, а в този момент с помощта на него, тя ще стартира още на следващия ден ", изрече благодарността си доцент Петрова, представена от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР