Снимка: БулфотоСоциолог изрази несъгласие с избора на Слави Трифонов за

...
Снимка: БулфотоСоциолог изрази несъгласие с избора на Слави Трифонов за
Коментари Харесай

Социолог: Николай Василев е много дискредитиран политик от предишното десетилетие

Снимка: Булфото

Социолог изрази противоречие с избора на Слави Трифонов за нов министър председател на България. „ Готви ни се някаква доста комплицирана сглобка, евентуално за временен интервал от, да кажем, една година и в този временен интервал много сили, на първо място външни, ще се опитат в България да се случат неща, които при предходната власт, добра или неприятна, беше затруднено да станат в България. “ Този коментар на оповестения от Слави Трифонов проект за кабинет направи пред БНР социологът проф. Михаил Мирчев, ръководител на Гражданската самодейност за свободни и демократични избори (ГИСДИ).

Всичко, което става сега, са външни сюжети, посочи проф. Мирчев. На въпрос от кой център идват тези външни въздействия, социологът уточни:

„ Все повече западен, в сравнение с източен. В настоящия вид въздействието на Русия внезапно отслабва и се усилва салдото в интерес на Съединени американски щати и центрове от Западна Европа. Някакъв баланс имаше, само че в този момент просто везната отива в едната посока “, коментира социологът.

Проблемът е ние като страна и политика къде ще се подредим – в единия фронт на Европа и НАТО или в другия, означи Михаил Мирчев, визирайки извънредно неолибералните сили, отпред с Брюксел и консолидиращата се друга групировка – за връщане на модуса на Европа като съюз на национални страни. Николай Василев е доста дискредитиран политик от предходното десетилетие, акцентира Мирчев.

По думите му това е „ единствено черешката на тортата, доста слаба и компрометирана фигура “.

„ Не беше изненадващо. Предложението за Николай Василев се появи два-три дни преди изборите. Бяхме предизвестени какво ни се готви “, добави социологът.

„ А що се отнася до опита да създадат държавно управление, няма по какъв начин да се измъкнат от тази отговорност, тъй като към този момент един път пропуснаха в 45-ото Народно заседание. Сега никой няма да им го елементарни и би трябвало да се опитат “, разяснява Михаил Мирчев.

„ Ако създадат държавно управление, то ще бъде държавно управление на малцинството и ще бъде доста уязвимо от позиция на поддръжката откъм ДПС – днеска я има, на следващия ден я няма, и от позиция на поддръжката откъм БСП евентуално – днеска я има, на следващия ден я няма. Много огромна нестабилност, в случай че това държавно управление мине през пленарна зала “, предвижда проф. Мирчев.

Според него сделките и сондажите от предишните избори не престават, само че на нов глас.

„ Проблемът е, че предишния път не можаха да се спогодят. Сега дали ще създадат сериозен опит и дали ще съумеят – най-малко краткотрайно. И всичко това е обвързвано с идните президентски избори, не трябва да го забравяме, и политическия център на президента Радев, който е извънредно мощен “, сподели още той, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР