Снимка: БулфотоСобствениците на жилищни имоти в курортите, които не са

...
Снимка: БулфотоСобствениците на жилищни имоти в курортите, които не са
Коментари Харесай

Конституционният съд отмени по-високите данъци за имоти в курортите

Снимка: Булфото

Собствениците на жилищни парцели в курортите, които не са им главно жилище, няма да заплащат по-висок налог за съответния парцел. Това следва от решение на Конституционния съд, с което се анулира текст от Закона за локалните налози и такси, по искане на президента Румен Радев, написа Darik News.

Текстът, който беше признат в края на предходната година, планува по-висок локален налог за жилища и къщи в курорти, посочени в лист на Министерския съвет, в случай че тези парцели не се водят съществени за притежателя си.

Конкретните ставки на налога се дефинират от общинските препоръки по места, като за курортите от национално значение ставката варира сред 5 и 7 промила върху данъчната оценка.

Според решението на съда поправката в закона води до неравно отнасяне на другите притежатели, а имущественият налог се дефинира непозволено от метода на потребление на жилищата.

Посочва се още, че имуществените налози могат да зависят единствено от цената на парцела, само че не и от неговото предопределение.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР