Снимка БулфотоСлужебен министър обяви какво трябва да направят възможно най-бързо

...
Снимка БулфотоСлужебен министър обяви какво трябва да направят възможно най-бързо
Коментари Харесай

Кирил Петков: Много се надявам този бюджет да бъде приет

Снимка Булфото

Служебен министър разгласи какво би трябвало да създадат допустимо най-бързо парламентарно показаните партии.

Много се надявам, че този бюджет ще бъде признат. Всичко друго би било безспорна безнаказаност. Умолявам дори всички политически партии, без значение че очевидно ще идват избори, да се стегнат и да одобряват виновното решение, че този бюджет би трябвало да бъде признат, преди да бъде необуздано това Народно заседание. “ Това съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков пред БНР.

„ Никой не е приказвал с нас “, сподели Петков, запитан водени ли са диалози от страна на Българска социалистическа партия за присъединяване в държавно управление. С президента също не са провеждани диалози за включването на Петков в идващ длъжностен кабинет.

До този миг го играем доста екипно в служебното държавно управление и за мен това би било вдишване на отговорност по верния метод, посочи Петков. „ Ако се реши, че това не е най-оптималното, не бих се сърдил на никой по никакъв метод, тъй като сега са доста динамични нещата, доста фактори въздействат. “

В отговор на въпрос, в случай че не го забележим в последващо служебно държавно управление, ще прави ли нов политически план, Кирил Петков разяснява: „ Нека го приказваме, когато стане факт. Не мога това да го споделям сега. В момента съм длъжностен министър, който би трябвало да е безпартиен. Останаха две седмици. Имаме сила да продължим да бъдем част от смяната. Какъв е най-хубавият метод да го създадем, ще бъде доста сериозен диалог освен с нашите съидейници, само че и с нашите фамилии, с нашите сътрудници. Трябва да помислим деликатно, само че знаем, че България има потребност от още смяна. “

За взаимното решение с Асен Василев и Николай Денков да вземат участие в служебното държавно управление и за вероятно бъдещо продължение той посочи: „ Рамката, в която бяхме, дружно взехме това решение да влезем, беше дадена от президента. За мен това е единствения формат, в който бих влезнал в политическа роля, експертна роля – където имаме обща визия, само че по какъв начин се реализира тази визия, имаме цялостна независимост и никой не ти подвига телефона, никой не ти споделя нещо. “

„ През цялото време сме държали връзка, доста продуктивна, само че не съм получил нито веднъж тенденция – направи това или направи това “, описа Кирил Петков за взаимоотношението си с президента Румен Радев.

„ Оттук нататък единственото, което би ми било забавно, е решението на Конституционния съд. Не съм ходил до Румъния “, посочи икономическият министър във връзка разногласието към канадското му поданство и полученото в посолството на Канада в Румъния уверение от канадските управляващи.

„ Даже няма доста какво да се гледа в този документ. Това не зависи от канадските управляващи “, добави той.

Конституционният съд е единственият, който може да приказва по тази тематика и би трябвало да регистрира по кое време българската страна приема отхвърли за годен, акцентира Кирил Петков, като назова проблема „ другоземен “. По думите му казусът с неговото поданство би отворил вратите за доста други българи, които желаят да трансформират страната.

Петков не регистрира своя неточност, тъй като е бил безусловно уверен, че отводът от непознато поданство е годен. Той удостовери, че към днешна дата няма нито един канадски документ.

Трите партии, които ме нападнаха по този проблем, бяха Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и ГЕРБ, напомни министър Петков.

Разкритията в ББР не са най-големият проблем, а действителното прекъсване на 850 заема, които са били в процедура на утвърждение и са били на финалната права да бъдат дадени, акцентира Кирил Петков. По думите му междинният размер на тези заеми е бил над 50 милиона. Неговата версия е, че със слагането на таван на заемите от банката наранени са реагирали.

Петков отхвърли да назове медиатора от Има Такъв Народ, който е осъществил връзка с него преди срещата му със Слави Трифонов. Той проучва офанзивата на Има Такъв Народ, последвала отхвърли му за присъединяване в кабинета на партията. „ В едно съм сигурен – тази подготвеност да изкажат всевъзможни погрешни неща, в това число и за бизнесите ни, за мен поражда супер доста подозрения. “

Има една линия, оттатък която не съм десен човек – 42% от пенсионерите да са под линията на беднотия не е ОК за мен, разясни Кирил Петков.

В последния месец единствено ни вкарват в обяснителни режими, означи още той.

„ Ние по два дни в седмицата прекарваме на наказателната пейка в Народното събрание. “

Христо Иванов си стои доста добре като водач на Демократична България, сподели Петков и назова неуместни възможни негови лидерски планове към тази партия.

„ Промяната в България е напълно допустима и не е толкоз сложна, колкото всеки се пробва да я изясни. Ние като тим имаме силата да го създадем “, заявява още Петков.

„ Когато не се чувстваш самичък, като бяла птичка, която надали не никой не я схваща, това възприятие е доста хубаво “, посочи той по отношение на Facebook групата в негова поддръжка, която наброява над 90 хиляди членове.

„ Няма опиат при мен от тази страна. Едно от нещата, които научих – в случай че човек желае да влезе в политиката, изискване номер 1 би трябвало да бъде, че животът му отвън политиката е по-добър, в сравнение с в политиката. Защото в случай че даже за миг се влюби в концепцията, че е избавител, че е необикновен, шансът да изкриви нещата, които би трябвало да направи, е голям, “ сподели Кирил Петков, пише 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР