Снимка БулфотоСлучаят с 3-годишния Александър предизвика вълна от сигнали на

...
Снимка БулфотоСлучаят с 3-годишния Александър предизвика вълна от сигнали на
Коментари Харесай

Бащата на дете, починало в Педиатрията, обвинява лекарите в некомпетентност

Снимка Булфото

Случаят с 3-годишния Александър провокира вълна от сигнали на родители за проблеми в метода, по който работи Педиатрията. Екип на NOVA се срещна със семейство, което е изгубило детето си преди години.

На 18 ноември 2017 година брачната половинка и дъщеричката на Георги Георгиев са признати в интензивното поделение на Педиатричната болница в София със подозрение за бронхопневмония. Момиченцето е на година и половина и не за първи път се постанова хоспитализацията му, тъй като страда от генетичен синдром. 

„ На 20-ти детето стартира да демонстрира признаци за съществено разстройство. Започна да има доста изхождания, които продължиха целия ден ”, сподели Георги Георгиев, татко на детето.

Дежурният доктор в Педиатрията успокоил родителите, че това е обикновено за дребните деца, които боледуват. Колежката му от нощната промяна пък решила, че в случай че до сутринта не се усъвършенства, ще я транспортират в друга болница.

„ При бебета, след 3 или 4 часа разстройство, наложително би трябвало да се сложи система и да стартира да се вливат течности венозно. Оправданието им беше, че вените й са прекомерно тънки и не могат да намерят път ”, сподели още Георгиев.

След денонощие страдания и мощно обезводнено, момиченцето е превозено в Трета градска болница. Лекарите там не съумяват да спасят живота му.

„ В 21-ви век не е обикновено, дете, което е в болница, в интензивно поделение, под лекарско наблюдаване, да почине от обезводняване. Никой на този свят не може да ме убеди, че не е можело да се направи нищо. Накрая ще ги съди Господ. Аз амнистия не мога да им дам. Когато ми я взеха, сърцето ми умря. Аз нямам сърце към този момент ”, разяснява бащата на детето.

Две години след гибелта на щерка си, Георги още търси отговор на въпроса по какъв начин е допустимо това да се случи. След случая на 3-годишния Алекс и вълната сигнали и недоволства, медиците в Педиатрията още веднъж припомниха, че нямат незабавен център. И признават -  казусът не е в частния случай, а в системата на детското опазване на здравето като цяло.

„ Реално ние нямаме система. Ние крепим излишно нещо прогнило. Това са някакви от дълго време прокарани коловози, по които се работи ”, сподели доктор Адил Кадъм.

Георги и брачната половинка му ще си търсят правата по правосъден път. А в петък ще възпламенят свещ за Алекс.  Точно две години откакто щерка им вечно е останала на 18 месеца.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР