снимка БулфотоСледващите доставки на ваксината срещу К19 ще пристигнат с

...
снимка БулфотоСледващите доставки на ваксината срещу К19 ще пристигнат с
Коментари Харесай

Здравният министър: Следващите ваксини пристигат у нас с фирмени камиони

снимка Булфото

Следващите доставки на имунизацията против К19 ще дойдат с фирмени камиони. Това даде обещание здравният министър Костадин Ангелов.

Няма никакъв проблем с това бусове за хранителни артикули да возят първата партида Коронавирус ваксини у нас, само че идващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата „ Пфайзер “ и количествата ще отидат непосредствено в специфичните фризери на виновните здравни инспекции в страната. Това разгласи в ефира на БТВ министърът на опазването на здравето проф. д-р Костадин Ангелов, съобщи вести.бг.

Той отговори на създателите на иронични мнения с кренвиршите, с които бяха брандирани товарните коли, доставили първите ваксини против ковид.

Проф. Ангелов подчерта, че шегите разколебават и допират страховете на българските жители. „ В този живот остава това, което сме създали, не остават мненията за това, което сме създали “, отсече проф. Ангелов, като изясни, че термографът е потвърдил, че не е имало нарушавания на температурния режим, освен това кашоните с имунизациите са имали изсъхнал лед, който да ги поддържа.

Той не пропусна да означи, че частни компании оказват помощ и на други държавни управления, само че доста по-голямата доставка при започване на идната година ще бъде поета от хладилни камиони на производителя на имунизацията. Към момента това е единствено „ Пфайзер “, само че при започване на идната година се чака да се включи и „ Модерна “ със своя артикул.

„ Очаквам до края на годината да приключим имунизационната акция и да обхванем 70% от българското общество “, разгласи Ангелов.

Тази заран министърът стана първият българин, ваксинирал се против ковид на наша територия.

„ При мен нито една от предстоящите реакции не срещнах, усещам се извънредно добре “, съобщи Ангелов, като уточни, че се следи и температурата му последно е била 36,7 градуса.

Неговата имунизация стана в претъпкана с публицисти стая в МБАЛ „ Света Анна “ в столицата. Министърът призна, че, въпреки да са употребявали най-голямото допустимо помещение, не са очаквали чак подобен медиен интерес.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР