снимка БулфотоСледователят Бойко Атанасов успя да осъди и на втора

...
снимка БулфотоСледователят Бойко Атанасов успя да осъди и на втора
Коментари Харесай

Бойко Атанасов осъди МВР и на втора инстанция за незаконно подслушване

снимка Булфото

Следователят Бойко Атанасов съумя да осъди и на втора инстанция Министерство на вътрешните работи за нелегално подслушване. Съдът отреди на следователя да се изплати сумата от 4000 лв., съобщи.

Това е решил Софийският апелативен съд (САС), като отхвърля жалбата на Атанасов в останала ѝ част, в която той твърди, че претърпените от него морални вреди са за общо 151 000 лв., сподели инспекция на " Лекс ".

През есента на 2011 г. тогавашният шеф на ГДБОП Станимир Флоров е изискал против Атанасов да бъдат приложени наблюдаване, подслушване и следене.

Искането е било отправено до тогавашния ръководител на Софийския областен съд Владимир Иванчев, който умря на идната година. Той е разрешил потреблението на СРС, които 5 години по-късно Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства установи, че са непозволено употребявани.

Атанасов самичък изиска бюрото да ревизира дали е бил нелегално наблюдаван, откакто още през 2013 година бил предизвестен от тогавашния градски прокурор Николай Кокинов, че има проект да бъде задържан.

До задържане на следователя по този начин и не се стигна, а по-късно бюрото установи, че не е имало данни той да е съпричастен към разследваните закононарушения, а разрешението за потребление на СРС е било обещано от незапознат орган.

В последна сметка следователят заведе иск за 151 000 лв. против Министерство на вътрешните работи, само че градският арбитър Росен Димитров акцентира в решението си, че въпреки и неимуществени, вредите следва да бъдат потвърдени, като тежестта за това се носи от Атанасов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР