снимка БулфотоСлед като преди няколко дни ДПС поиска оставката на

...
снимка БулфотоСлед като преди няколко дни ДПС поиска оставката на
Коментари Харесай

Нинова към Цвета Караянчева: Заради достойнството на българските жени освободете поста

снимка Булфото

След като преди няколко дни Движение за права и свободи изиска оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, през днешния ден същото желаеха и от групата на Българска социалистическа партия, като внесоха за задачата и декларация, в която зад настояването стоят пет аргумента. Това заяви от парламентарната естрада Корнелия Нинова, представена от  .

 

„ Първият – непознаване на Конституцията на Република България и тъпчене на Правилника за работа на Народното събрание, който по силата на решение на Конституционния съд е със силата на закон. Второ – слагане на законодателната власт в послушание на изпълнителната и преобразяване на Народното събрание в придатък към волята на един човек, премиера Борисов. Трето – жестоко тъпчене на разпоредбите на законодателния развой и влошено качество на законите. Четвърто – неуважение на правилата на бистрота и гласност в работата на Народното събрание и пето – думи, оценки и държание, рушащи престижа на институцията “, съобщи Корнелия Нинова пред депутатите.

Лидерът на социалистите  даде и няколко образеца, които, съгласно нея, потвърждават основанието на рецензиите, посочени в тези пет точки.

Според нея, още в първите минути на встъпването си в служба Караянчева е посочила непознаване на главния закон като е декларирала, че депутатите съставляват избрани региони и гласоподаватели, а в конституцията е записано, че съставляват целия народ.

„ Г-жа Караянчева редовно попречва чувания и участия на министър-председателя Бойко Борисов в Народното събрание, като връща питанията и въпросите към него без учредения “, продължи с рецензиите водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова напомни още, че министър председателят към този момент цяла година не е участвал на парламентарен надзор и попита дали някой е депутатите познава сходна процедура в законодателен орган на друга европейска страна.

„ Няма го на промени в кабинета, на актуализация на бюджет, на приемане на бюджет, на извънредно значими въпроси “, добави още Корнелия Нинова.

Според нея ръководителят Цвета Караянчева попречва и естествения ход на законодателния развой, недопускайки за разглеждане в пленарната зала предложенията на опозицията.

Сред доста образци Нинова уточни и изтеклият в общественото пространство запис, на който глас, мощно наподобяващ този на премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов насочва обиди към Цвета Караянчева.

„ Заради достолепието на българските дами, освободете поста! “, прикани още от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР