Снимка БулфотоСкъпи граждани, срещу вас бяха извършени 4 подмени. Вие

...
Снимка БулфотоСкъпи граждани, срещу вас бяха извършени 4 подмени. Вие
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов подмени правовата държава с тоталитаризъм! Безконтролната власт жертва хората, за да оцелее само тя

Снимка Булфото

Скъпи жители, против вас бяха осъществени 4 подмени. Вие бяхте използвани в политическата игра на Бойко Борисов. Това разгласи в декларация от името на парламентарната група на Българска социалистическа партия нейният председател Корнелия Нинова от парламентарната естрада, написа вести.бг.

,,Първата замяна: вашето искане за понижаване на партийните дотации беше използвано и сменено с опит да се узакони пазаруването на политици и цели партии от олигарси посредством частно финансиране на партиите. Не че и в този момент не се случва, само че това беше на път да се узакони като процедура. Внесените оферти щяха да създадат това закононарушение закон. Това е следващия опит на ръководещите да трансфорат корупцията в закон``, уточни Нинова.

,Втората замяна: формалното ръководещо болшинство беше сменено от скритото. Коалицията ГЕРБ и Оперативна програма не ръководи страната. Управляват Движение за права и свободи и ГЕРБ``, сподели още тя.

,,Трета замяна: същинските въпроси за вашия живот бяха сменени от процедури. Процедурата победи бедността и неравенствата. Предложенията на Българска социалистическа партия за данъчни облекчения за млади работещи в семейство, за преизчисляване на всички пенсии, за понижаване на Данък добавена стойност върху храни и медикаменти не бяха позволени даже за разискване с процедурни хватки, само че доста по-важно е за какво. Защото не са значими за ГЕРБ бедността и неравенствата, както и демографската злополука. И до момента в който ви хвърляха прахуляк в очите, че ще понижат дотацията на 1 лев - желание, което в никакъв случай не са имали откровено - ЧЕЗ бе продадена на втората ``Гинка``. От 1-ви юли ще се усилят цените на тока и водата, а при сякаш голям остатък в бюджета Министерството на финансите взема нов дълг от 400 милиона, който ще плащаме идващите 20 години``, уточни Корнелия Нинова.

,,И на четвърто място бе сменена парламентарната република и правовата страна с едноличната и тоталитарна власт на един човек и това е Бойко Борисов. Ето по какъв начин стана това - без съглашение с Оперативна програма, без разискване в ПГ на ГЕРБ пристигна и разпореди 1 лев дотация. Разпореди го гръмко и с фанфари, а през днешния ден го отдръпна тихичко и с оправданието, че нямало отчет от Бюджетната комисия. Въпреки това имам вяра, че има вяра, че ще спрем безконтролната власт, която си играе с живота на хората, с цел да оцелее само самата тя``, приключи водачът на опозицията.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР