Снимка БулфотоСинът на Васил Божков – Антон, остава на свобода

...
Снимка БулфотоСинът на Васил Божков – Антон, остава на свобода
Коментари Харесай

Синът на Васил Божков остава на свобода срещу 1 млн. лв. гаранция

Снимка Булфото

Синът на Васил Божков – Антон, остава на независимост против гаранция от 1 млн. лева, реши Апелативният профилиран углавен съд, написа news.lex.bg .

Той удостовери мярката за неотклонение, която беше наложена на Антон Божков от първата инстанция. Той е упрекнат, че е взел участие в незаконна група за пране на пари, ръководена от татко му.

Васил Божков продължава да е в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където беше арестуван на 31 януари, откакто България го разгласи за търсене, защото му бяха повдигнати голям брой обвинявания. Прокуратурата го притегли задочно като обвинен за началник на незаконна група, която от януари 2014 година правила принуди, изнудвания, длъжностни закононарушения, подкупи и пране на пари. След това Божков беше упрекнат и в търговия с въздействие, както и за държане и отчуждаване на културни полезности поради богатата му сбирка от антики.

Днес отбраната на сина му настоя гаранцията да бъде понижена, защото доста надвишава приходите на фамилията му, а и той и жена му Ива Софиянска-Божкова имат две дребни деца.

Съдът обаче одобри, че сумата от 1 млн. лева е съответната мярка, която ще го възпре да се укрие от правораздаването. АСНС регистрира, че Антон Божков единствено е помагал за изпирането на пари по напътствие на други, както и че няма риск той да се укрие или да извърши друго закононарушение. Както и това, че му е наложена възбрана за овакантяване на страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забравили
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР