Снимка БулфотоШофьор, потрошил мерцедеса си в огромна дупка на магистрала

...
Снимка БулфотоШофьор, потрошил мерцедеса си в огромна дупка на магистрала
Коментари Харесай

Собственик на потрошен на Тракия мерцедес осъди АПИ за 10 000 лева

Снимка Булфото

Шофьор, потрошил мерцедеса си в голяма дупка на автомагистрала „ Тракия ”, осъди организация „ Пътна инфраструктура ” да му заплати ремонта. Точната сума на доказаното от Районния съд в Пловдив обезщетение е 9672,36 лева, съобщи Марица. 

Човекът пътувал с колата си „ Мерцедес С 200 ” от Бургас към Пловдив вечерта на 7 февруари т. година При позволение в сектора 130 км/ч индивидът карал със 110, тъй като било мрачно. Когато наближил Пловдив, в региона на Раковски, паднала мъгла и лидерът понижил скоростта още. В един миг - към 1 часа на 8 февруари, колата попаднала в дупка и почнала да се движи на една страна. Шофьорът отбил и слязъл, видял, че дясна гума е спукана, джантата - вдлъбната и изкривена, имало вреди и по предната ризница. Огледал дупката, която била дълбока 15-20 см и заемала съвсем цялото платно за придвижване - междинното, част от извънредно лявото и спешното.

На същото място имало и други спрели коли, също закъсали поради ямата на пътя. Човекът се обадил на телефон 112 и по този начин се сдобил с протокол за произшествието. Когато ремонтирал колата си, завел дело против АПИ. Пред съда от организацията обяснили, че автомагистралата скоро е било ремонтирана и не би трябвало да има дупки по платното. Пледирали и че лидерът също има виновност, само че съдът се произнася в негова употребява. „ В дължимата грижа при ръководство на автомобил не се включва условие за познание на неравностите по пътя ”, гласи един от претекстовете към правосъдното решение. 

То предстои на обжалване пред Окръжния съд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР