Снимка БулфотоШофьор отърва солена глоба от 2 хиляди лева и

...
Снимка БулфотоШофьор отърва солена глоба от 2 хиляди лева и
Коментари Харесай

Пълен абсурд! Джигит отърва 2 бона глоба и отнемане на книжка, защото полицаите му написали грешно фиша

Снимка Булфото

Шофьор отърва солена санкция от 2 хиляди лв. и лишаване на брошура за две години, поради неточност във връчения му акт и наказателно разпореждане. Преди седмица пловдивчанинът бе освободен от наказването си, след решение на Районен съд – Пловдив, написа Трафик нюз бг.

Всичко почнало след рутинна инспекция в село Стряма. Патрул на районното ръководство спрял за инспекция лека кола фиат.  След инспекция на документите, лидерът бил поканен да му бъде изработен тест за алкохол. Дрегерът посочил три нули. Униформените се усъмнили в държанието на мъжа и решили да го тестват и за опиати. Шофьорът обаче отказал.

Наложило се да бъде написан акт, като в закона е планувано, че при отвод да бъде пробван лидер за алкохол или опиати, му се сформира акт за 2000 лв., а книжката му се лишава за 24 месеца. На лидерът не бил публикуван и ваучър за здравно проучване, като в акта било посочено, че същият отхвърля да му бъде публикуван подобен.

След време водачът получил наказателното разпореждане, което атакувал в съда. В жалбата си той показал, че са позволени нарушавания в процедурата, както че и часа на инспекцията не подхожда в акта.

След съвещание на магистратите било открито, че в действителност са позволени основни процесуални нарушавания в хода на административно-наказателното произвеждане.

Съгласно чл.6, ал.8 от използваната разпоредба отводът на лицето да попълни, подпише или да получи талона за проучване се открива с подписа на един очевидец. В съответния случай подобен ваучър изобщо не е бил издаван, като отводът на проверяваното лице да му бъде публикуван ваучър за здравно проучване не е обвързващ за проверяващите органи, които са били длъжни да сформират подобен.

Като не са го сторили не са спазили откритата процедура за определяне на използването на наркотични субстанции или техни аналози, а с това са позволили и значително процесуално нарушаване, което е довело до ограничение правата на проверяваното лице.

С оглед не издаването на ваучър за здравно проучване не може да се твърди и че лицето не е изпълнило наставление за химико-токсикологично лабораторно проучване, доколкото такова наставление изобщо не му е било давано.

Поради тези причина водачът остана с брошура, а санкцията – анулирана, показва Трафикнюз.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР