Снимка: БулфотоШефът на СДС обяви каква линия на поведение ще

...
Снимка: БулфотоШефът на СДС обяви каква линия на поведение ще
Коментари Харесай

Шефът на СДС: Коалиция с левите партии няма да правим. С ГЕРБ имаме споразумение

Снимка: Булфото

Шефът на Съюз на демократичните сили разгласи каква линия на държание ще следват в парламента след изборите през март.

Съюзът на демократичните сили (СДС) изрично отхвърли опцията, с цел да се коалира в бъдещото Народно заседание с която и да било от „ левите “ партии. Това разгласи изрично водачът на партията - Румен Христов, в предаването " Офанзива " по Канал 3.

Съюз на демократичните сили е основан, като демократична групировка, с цел да промени България и го стори. Няма по какъв начин да се срещаме с леви формации, каквито са тези на Мая Манолова, " Отровното трио ", Слави Трифонов и т. н. Имаме кардинално съглашение с ГЕРБ, което ще касае връзките вътре в обединението. Ние няма да желаяме от ГЕРБ повече от това, което желаеме да допринесем. Преброили сме се и знаем какви са опциите ни. Вероятно ще желаеме във всяка една листа да имаме най-малко по един представител “, сподели Христов, написа Novini.bg.

Лидерът на Съюз на демократичните сили съобщи също по този начин, че държавно управление без присъединяване на ГЕРБ или Българска социалистическа партия ще бъде невероятно, тъй като общо двете партии се чака да съберат минимум 165 мандата, което оставя единствено 75 места в Парламента, които да бъдат разграничени сред всички останали, които вероятно биха минали минималния предел от 4% доверие в обществото.

Предполагам, че още веднъж ще успеем да акумулираме към 80-100 хиляди гласа. Това са към 8-9 мандата, които може да получи Съюз на демократичните сили на идните избори, сподели още Румен Христов за приноса, който би могла партията му да подсигурява, в случай че се коалира с ГЕРБ.

Изискванията му на този стадий ще бъдат за включване на най-малко един представител на Съюз на демократичните сили във всяка една изборна секция, с цел да може дяснонастроените гласоподаватели да имат опция да посочат мажоритарно тези хора, които биха представлявали най-добре техните условия към държавната власт. Христов не разкри, дали демонстрира упоритости към министерски постове на този стадий.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР