снимка БулфотоШефът на БНР не бива емоционално да бърза и

...
снимка БулфотоШефът на БНР не бива емоционално да бърза и
Коментари Харесай

Рашидов за шефа на БНР: Не трябва да бърза емоционално и да подава оставка

снимка Булфото

Шефът на БНР не трябва прочувствено да бърза и да подава оставка. Към това призова Вежди Рашидов, ръководител на комисията по културата и медиите в Народното събрание.

„ Аз няма да пусна този закон за радиото и малкия екран в зала, до момента в който всички не седнем на една маса и не обсъдим кое е вярното за бъдещето и за развиването на публичните медии. Да правиш закон в тъмното и срещу медиите, това не е закон. Един закон би трябвало да обслужва главно хората, които работят в тези звена “, разяснява пред БНР Рашидов.

Според него до момента е било пропуск това, че не е имало по-широко публично разискване на идните промени в Закона за радиото и малкия екран.

„ Това, което споделя господин Андон Балтаков, е вярно. Подкрепял съм това, че когато един човек би трябвало да ръководи една институция, той би трябвало да има опцията и правата да сформира екип, посредством който той да носи отговорност. Против това съм да не се знае кой ще носи отговорността, когато няма свободата да ръководи “.

На въпрос в предаването „ 12+3 “ - защо е изнемощял текстът, обвързван с метода на ръководство на медиите, Рашидов отговори:

„ Когато един човек желае отговорност от различен човек, би трябвало да знае до каква степен е пуснат да носи тази отговорност. Затова би трябвало да се даде на експертите опцията да се самоуправляват. Когато не е положително, ще има органи, които да търсят отговорност от тези хора… Как ще търсим отговорност на този човек, като ограничаваме пълномощията му “.

По думите на Рашидов генералният шеф на БНР не би трябвало да бърза прочувствено и да подава оставка, тъй като:

„ Свободата, изключително на публичните медии, тъй като от частните няма какво да се вика за независимост на словото, те си имат притежатели със своя политика, е обвързвана с комплициран организъм от над 2000 души, които работят в БНР и в Българска национална телевизия, а този организъм би трябвало свободно да диша. Винаги съм бил за това да се вършат закони, които да подсигуряват спокойствието и свободата на тези хора... Г-н Балтаков пристигна извън и в една нажежена конюнктура, като врящ казан беше Българското национално радио, внесе един баланс и положително успокоение, което е значимо за всички, които работят в това радио “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР