Снимка БулфотоСерия от нарушения откриха проверяващите от Държавната агенция за

...
Снимка БулфотоСерия от нарушения откриха проверяващите от Държавната агенция за
Коментари Харесай

Имаме най-старите и опасни асансьори в Европа

Снимка Булфото

Серия от нарушавания откриха проверяващите от Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) след осъществената незабавна инспекция по отношение на падналото подемно оборудване в Бургас, при което пострадаха трима души. Всичко това идва единствено ден след друга покруса в асансьор, при която почина 10-годишно момче, оповестява bgonair.bg.

" Имаме най-старите асансьори в цяла Европа. Средната им възраст е близо 50 години. 85% от оборудванията в България са от вида, в който почина момчето с колелото от Кюстендил. През 70-те години се разбра, че с тези асансьори стават произшествия, а ние сме единствената европейска страна, която продължава да ги употребява ", разяснява в студиото на " България заран " основният секретар на Българската асансьорна асоциация Николай Маринков.

По думите му, в случай че асансьорът в Кюстендил е имал решетка или кабинна врата, детето е можело да бъде избавено. " Поне 100 000 уреди крият голям риск за хората. От към този момент 13 години ние от Българската асансьорна асоциация, както и медиите сигнализираме за проблемите с тях. Държавата обаче сякаш остава безучастна ", уточни Маринков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР