Снимка: БулфотоСериозни искри припламнаха по време на изслушването на главния

...
Снимка: БулфотоСериозни искри припламнаха по време на изслушването на главния
Коментари Харесай

Хаджигенов: Гешев лъже българските граждани с твърденията, че не упражнява контрол над прокурорите

Снимка: Булфото

Сериозни искри припламнаха по време на чуването на основния прокурор Иван Гешев от Комисията по правните въпроси в Народното събрание по отношение на отчета му за Бюрото за отбрана на очевидците.

" Средното време на отговор на Иван Гешев е 10 минути, като той ни изяснява за краставиците. Главният прокурор си разрешава да лъже българските жители – с изказванията, че не упражнява надзор над прокурорите ", съобщи юрист Николай Хаджигенов, написа " Актуално ".

Той визираше член 126, алинея 2 от Конституцията: " Главният прокурор реализира контрол за правда и методическо управление върху активността на всички прокурори ".

Имаме налице паравоенна конструкция, която харчи голяма част от парите на българските данъкоплатци, продължи Хаджигенов за Бюрото за отбрана на очевидците, който съпостави един от участниците в акцията в Президентството с талибан и уточни тъкмо тази акция за максимален триумф на въпросното бюро.

Този вид чуване в този му тип е зло, то би трябвало да бъде отстранено и да бъде върнато там, където му е мястото. Ако основният прокурор има потребност да бъде охраняван, ще бъде охраняван, настоя Хаджигенов. И уточни, че " някой ден, вероятно, когато имаме същински основен прокурор ", той ще проверява полицейското принуждение по време на митингите от лятото на 2020 година.

Последва и въпрос от ръководителя на Народното събрание Ива Митева за какво през 2020 година основният прокурор е изваден от Закона за НСО по предложение на настоящия народен представител от ГЕРБ и някогашен ръководител на правната комисия в Народното събрание Анна Александрова т.е. основани са законови предпоставки Бюрото за отбрана на очевидците да поеме защитата на основния прокурор. Предложението за това е от 2009 година, само че питайте госпожа Александрова, аз нямам законодателна самодейност, гласеше в резюме отговорът на Гешев, който уточни и, че в случай че имал законодателна самодейност, щяло да зародят " доста забавни оферти ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР