Снимка: БулфотоСДС се обяви против идеята първият ден от болничния

...
Снимка: БулфотоСДС се обяви против идеята първият ден от болничния
Коментари Харесай

СДС се отдръпна от ГЕРБ: Първите 3 дни от болничния трябва да се плащат от НОИ

Снимка: Булфото

Съюз на демократичните сили се разгласи срещу концепцията първият ден от болничния да е напълно за сметка на служащия. Лидерът на СДС Румен Христов обясни в изявление за БНР позицията на партията. 

" Ако допуснем, че 1/3 от болничните, по информация на работодателите, са подправени, то останалата част са на работещи, които в действителност имат потребност от тези болнични, и те нямат никаква виновност за това, че има недобросъвестни работещи и лекари. Не може поради това, че има неизрядни хора, да бъдат наказвани тези, които са изрядни и в действителност имат потребност от лекуване и помощ за дните, в които не са на работа ", съобщи Христов.

Според Съюз на демократичните сили първите 3 дни от болничния би трябвало да се заплащат от Национален осигурителен институт. " Трябва да се намерят механизми против злоупотребите ", сподели водачът на Съюз на демократичните сили.

" Трябва цялото общество да седне, в това число синдикати, работодатели, ръководещи и съпротива, с цел да се набележат ограничения и да се откри задоволително решение ", изясни още Румен Христов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР