Снимка: БулфотоСъстав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразно решение

...
Снимка: БулфотоСъстав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразно решение
Коментари Харесай

Съдът във Варна предаде на гръцките власти българин, за да бъде разследвана крупна кражба

Снимка: Булфото

Състав на Варненския апелативен съд удостовери като законосъобразно решение на Окръжен съд – Варна от 28 февруари тази година, с което се позволява екстрадицията на Ахмед Ах., търсен от гръцките управляващи, с цел да бъде разследван с други лица за съучастничество в крупна кражба, осъществена в град Ираклия в източен Крит, Гърция.

Въззивната апелативна инстанция съд остави без почитание жалбата на българина против решението за предаването му на гръцките управляващи.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че Ахмед бе арестуван под стража през м.януари т.г. на съображение Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена на 4 декември 2018г. от апелативен прокурор от източен Крит. Компетентните гръцки управляващи са упорствали за ареста и предаването на Ахмед, с цел да бъде наказателно преследван за кражба, осъществена в съучастничество с други лица през февруари 2015 година от вкъщи на локален гражданин. Според ЕЗА, няколко български жители след прелиминарен сговор и в съучастничество проникнали през балконската врата на непознатия дом, отмъкнали огромна сума в евро, ключ от автомобил, документи и голям брой бижута – всичко на стойност 221 800 евро. Кражбата е закононарушение, което се санкционира най-много с 10 години затвор в Гърция, а се преследва от закона и в България.

Варненският апелативен съд споделя основанията на първата правосъдна инстанция, позволила екстрадицията на българина. И този съд намира, че закононарушението не е осъществено изцяло или отчасти на територията на Република България, не е подсъдно на български съд, не е изминал планувания давностен период, а Ахмед не е търпял и не търпи наказване за това действие в страна, която не е членка на Европейски Съюз.

Решението на Апелативен съд – Варна, с което се удостоверява екстрадицията на Ахмед Ах., с цел да бъде разследван с други лица от гръцките управляващи за крупна кражба, осъществена в град Ираклия в източен Крит е дефинитивно.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР