Снимка: БулфотоСъс 129 гласа за, четирима против/трима от БСП и

Снимка: БулфотоСъс 129 гласа за, четирима против/трима от БСП и ...

Парламентът подкрепи членство в ЕС на Северна Македония и Албания при определени условия.Снимка: Булфото

Със 129 гласа "за", четирима "против"/трима от БСП и един независим народен представител/ и един "въздържал се" 44-то Народно събрание подкрепи започването на преговори за членство в Европейския съюз на Република Северна Македония и Република Албания при определени условия. Депутатите приеха декларация във връзка с разширяването на ЕС и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Република Албания, пише novini.bg.

Така парламентът застана зад приетата вчера от правителството Рамкова позиция.

В декларацията НС призовава официалните представители на Република Северна Македония да прилагат ефективно, без забавяне и на добра воля Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г.

Българският парламент се обръща и към официалните власти в Албания да гарантират в максимална степен правото на българското национално малцинство да изучава, без поставяне на административни пречки, книжовния български език като майчин в регионите, традиционно населявани от българи като Голо Бърдо, Гора, Преспа, Корча, Кукъс, Елбасан, Поградец и навсякъде на територията на Албания, където има българско малцинство.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУК00 Пешо от Виница (преди 4 секунди) Рейтинг: 29616 | Одобрение: 13016Да не се окаже второ национално предателство? "Бяхме наивни"-думи на Батмана за това ,че се подписа Договора за добросъседство без условия. А сега? Сега пък "Изпълнявам заповедите на Началниците си!" -за което не се иска много акъл, а си Ръководител на Независима държава....или това не го помни?:errm:Напиши коментар

Източник: petel.bg