Снимка БулфотоСърбия връща доживотните присъди за убийци рецидивисти и убийци

...
Снимка БулфотоСърбия връща доживотните присъди за убийци рецидивисти и убийци
Коментари Харесай

Сърбия връща доживотния затвор за убийци на деца

Снимка Булфото

Сърбия връща доживотните присъди за убийци рецидивисти и убийци на деца. Това са част от радикалните ограничения за битка с престъпността и корупцията, огласени от президента Александър Вучич след съвещание на Съвета за национална сигурност, съобщи Танюг, представен от флагман.бг.

``
реклама

Вучич разгласи битка на пет нива и драконовски санкции за причинителите на закононарушения.  Той посочи, че единствено балканските страни - Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Македония, нямат в Наказателния си кодекс присъда пожизнен затвор, до момента в който европейските страни имат.

" Сега желаеме и ние да имаме по-строги санкции. Бързаме да приемем европейските стандарти и ще увеличим наказванията, тъй като не желаеме да им пристигна на разум да се убиват тука ", сподели президентът.

Минималните и оптималните санкции за всички закононарушения, включващи принуждение, от фамилно принуждение до ликвидиране, ще се усилят с 35 до 50 %.

Присъдата за обезчестяване ще бъде от пет до 15 години, без опция за намаляване на наказването и никой няма да може да получи по-малко от пет години затвор, разгласи Вучич.

Минималната присъда за фамилно принуждение ще бъде една година затвор, сподели той.

До един месец започваме да променяме всичко в Сърбия, сподели президентът и добави, че битката срещу престъпността ще продължи с години.

Според него за произвеждане и търговия с опиати множеството нарушители са получавали присъда под планувания в закона най-малко, т.е. под шест месеца.

" Произнасянето на присъди от над пет години стана изключение, съвсем няма такива ", сподели Вучич.

Той уточни, че вчерашната акция на полицията и прокуратурата, в която бяха задържани над 150 души, е посочила желанието на страната да се оправи с най-опасните типове престъпност и с най-тежките форми на корупция в Сърбия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР