Снимка БулфотоСамо за 24 часа са подадени 16 500 проекта

...
Снимка БулфотоСамо за 24 часа са подадени 16 500 проекта
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Рекорден брой фирми кандидастват за безвъзмездно финансиране

Снимка Булфото

Само за 24 часа са подадени 16 500 плана на обща стойност 136 млн. лева по схемата за безплатно финансиране на микро- и дребни предприятия, като приемът на заявки продължава. Това заяви на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев, съобщи bloombergtv.bg .

" Рекорден брой фирми са кандидатствали за единствената безплатна финансова помощ по отношение на ограниченията за превъзмогване на последиците от пандемията ", разгласи Дончев. 

Схемата ще е отворена, до момента в който има налично финансиране. Фирмите получават финансира в размер от 3 до 10 хиляди лева

Така оперативна програма  " Иновации и конкурентоспособност " ще стигне до хора, които досега не са имали тази опция, стана ясно още от брифинга.

" Към момента има очакване за минимално нарастване на ресурса от 173 млн. лева с още най-малко 20 милиона лв.. Първо ще бъдат подкрепени най-малките предприятия, а от средата на юни с ликвидност ще бъдат снабдени по-големите компании. Целта е да се основат артикули и услуги с по-висока добавена стойност ", сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов.

По думите на министъра на стопанската система има 1282 поръчки, подадени към Българска банка за развиване (ББР) от банките, за гарантиране на заеми към тях.

Междувременно общественият министър Деница Сачева заяви, че към днешна дата в 240 общини 42 хиляди души се употребяват от услугите на обществения патронаж за обслужване на самотни и възрастни хора.

По отношение на целевите средства за диагностика и лекуване Сачева посочи, че към 30 април 1498 души, които нямат приход и персонално самоучастие в здравноосигуретителния развой, са получили болнично лекуване.

От програмата " Топъл обяд " ще се възползват още 30 хиляди души. Ще има и нов транш от 800 хиляди лева за Българския червен кръст за обезпечаване на храна за хора в потребност.

Броят на безработните все още е 377 000 души. От началото на рецесията той е повишен с 90 755 души, а в същото време над 20 хиляди души са постъпили на работа, акцентира Сачева.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР