снимка БулфотоСамо след няколко часа ще разберем ще бъде ли

...
снимка БулфотоСамо след няколко часа ще разберем ще бъде ли
Коментари Харесай

Днес е денят, в който МС решава затваря ли държавата или не

снимка Булфото

Само след няколко часа ще разберем ще бъде ли натрапен локдаун на страната и по какъв съответен метод. Това ще стане на постоянно съвещание на Министерски съвет, където ще се разиска предлагането на здравния министър за затваряне на съвсем всичко. По негово мнение отворени би трябвало да останат единствено магазините за хранителни артикули, аптеките, дрогериите и банките. 

" Ние не постановяваме локдаун, имаме вяра, че дружно ще го наложим. Така и вие ще станете герои в домовете си ", съобщи Костадин Ангелов на ексклузивен брифинг в понеделник, написа.

Тогава той стимулира предлагането за строги ограничения с извънредно огромния напън върху здравната система и стряскащата статистика, съгласно която единствено за седмица записаните позитивни случаи на COVID-19 са се нараснали по отношение на миналата със 102,07%.

Предложенията, които ще бъдат разисквани от държавното, включват удължение периода на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура с 4 месеца – до края на март 2021 година.

Затваряне на магазини и молове, прекратяване на присъствените занятия в учебни заведения, детски градини и университети, както и затваряне на заведения за хранене и кафенета са измежду плануваните ограничавания, които би трябвало да влязат в действие от петък. Представителите на бизнеса към този момент реагираха против рестриктивните мерки. Поискаха обезщетения и мораториум върху заемите. От спортните среди също показаха неодобрение от прекратяването на всички спортни събития и настояха да не се блокира напълно спортът. 

В новите оферти за по-строги ограничения влиза и прекратяване на всевъзможен тип групови спортни мероприятия, конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, културни и други развлекателни мероприятия, в това число частно проведени тържества, както и продължение на възбраната за посещаване в нощни заведения, пиано питейни заведения, нощни питейни заведения, бар шоу и бар клубове.

Предложенията на здравните специалисти включват и прекратяване организирането и провеждането на вътрешни и външни екскурзии.

Няма да има ограничаване в придвижването сред градовете или познатите от пролетта КПП-та.

Ще бъдат промени часовете на „ зеления кулоар ” за извършване на покупки от възрастни хора и той ще бъде единствено в утринните часове.

Според здравния министър, в случай че ограниченията бъдат утвърдени от държавното управление и се съблюдават, ще имат резултат след към 21 дни. Ако дадат стремежи резултат охлабването им ще се случи за Коледа.

И до момента в който Министерския съвет взема решение по предложенията, пред постройката е плануван митинг на несъгласни с новите ограничавания. Недоволните ще се съберат в 10.00 часа. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР