Снимка БулфотоСъдебната власт не е и не трябва да е

...
Снимка БулфотоСъдебната власт не е и не трябва да е
Коментари Харесай

Адвокатът на Атанас Бобоков: Властта чрез съда мачка човешки съдби

Снимка Булфото

Съдебната власт не е и не би трябвало да е безотговорно самостоятелна, по този начин както Ви убеждават. Тя следва да е самостоятелна от останалите управляващи, само че не е самостоятелна от законите и от ползите на обществото. Това показва в писмо до медиите адв. Илиан Василев. Той разяснява задържането на предприемача Атанас Бобоков, съобщи обстоятелства.бг

Сега, зад паравана на тази самостоятелност, нелегално, безотговорно, спецпрокурори и спецсъдии следват сляпо спуснатите им разпоредби и мачкат човешки ориси, а към този момент протягат ръка и на светлия бизнес. Досега, с момчетата с прякорите беше елементарно. Там, каквото и да се случваше по делата, всичко сякаш беше в полза на обществото. Сега към този момент искрено се разрушават икономическите основи на това общество. И  още веднъж всички мълчат.

Гражданите, тъй като нямат информация, предприемачите, тъй като не се отнася за тях, политиците, тъй като по този начин им изнася. 

 В постройката на профилираните съд и прокуратурата, самостоятелност в никакъв случай не е имало, отбелязва адв. Илиан Василев . Преобладаващата част от работещите в тази сграда  от дълго време са изгубили еднаквост, не запомнили са,че са адвокати и магистрати и са се трансформирали в оръдия на непозната воля. Ако някой се опита да отстоява лично мнение, бързо му вземат решение „ ситуативния проблем “. Ако не вярвате, елате и вижте. 



Ще видите началници, които стоят до полунощ, да не би някой да „ сгреши “и да реши делото по лично разбиране, ще видите съдии и прокурори, които в коридорите шушукат едно, а в залите приказват друго, без сами да си имат вяра, ще чуете прокурорски речи и съдийски претекстове, от които биха се срамували даже студенти от първи курс.

Разбира се, ще видите и юристи, които, с ибрици в ръце, обслужват „ системата “, плетат интриги, взимат пари и след това ги връщат. Да, Вие не знаете тези неща и не сте длъжни да ги знаете. Повечето от „ дръжките за микрофони “ ги знаят, само че не ги споделят.  За тях е значимо да следват правата линия на държание, успоредна на линията, заложена от мощните на деня. А тази линия е толкоз права, че от дълго време е образувала обаян кръг, от който няма излизане. 

Ето и цялото писмо на адв. Илиан Василев:

  УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

​​    С сегашното писмо върша нещо, което в никакъв случай не съм си представял за допустимо, защото уверено съм изповядвал правилото, че правосъдните каузи следва да се разясняват в правосъдните зали, а не по страниците, пред камерите или микрофоните на медиите. Правя го по една единствена причина. Когато човек навлезе във възрастта на неприятните заболявания и проумее, че вратата за отвъд не е толкоз надалеч, с всеки минал ден осъзнава цялостното безсмислие да се преценява с правила и правила, които въпреки по своята същност да са верни и морални, в нашето общество се употребяват от властимащите за комфортен заслон, зад който прикриват същинската същина на своите дейности. В тази обстановка да мълчиш, значи да предаваш себе си, децата си и тяхното бъдеще. Тези,които ме познават, знаят,че в никакъв случай и пред никого не съм мълчал, в този момент диря метод да ме чуят повече хора. Правя го посредством всички медии, а не през изявленията с съответни публицисти, тъй като не желая да бъда упрекван, че сякаш прислугвам политически, престъпни или бизнес ползи.

 Конкретен мотив да напиша това писмо е делото и обвиняванията против братя Бобокови и съответно задържането на господин Атанас Бобоков.  Имам цялостното съображение да настоявам, че това дело по доста заплашителен метод разкрива горчивата истина, че органите на българското профилирано правосъдие настъпателно и целеустремено стартират да унищожават устоите на стопанския живот и свободната самодейност, посягайки, без всевъзможни доказателства, на ярък бизнес, развивал се в продължение на десетилетия, пред очите на цялото общество, бизнес, който дава действителен артикул на международно равнище, бизнес, който дава прехранване на хиляди хора и който обезпечава действителни приходи в държавния бюджет. По някакъв безразсъден метод този бизнес се пришива с бели конци към действителния проблем с купчините отпадък, които през предходната година покриха страната и с които сдруженията от групата „ Монбат “ нямат нищо общо. Никой от по този начин наречените профилирани съд и прокуратура не желае да прочете делото, да го прочете не криво-ляво и на пръв взор, а да го прочете същински. За следващ път е задоволително началниците им да кажат какво би трябвало да е решението и те безропотно го извършват.

    Провокиран съм от изключителната интензивност на медиите във връзка ориста на един футболен клуб. От заран до вечер светила на правната просвета приказваха, спориха, променяха мненията си. Сега, когато става дума не за спортно сдружение, в което, като в яма, са потъвали стотици милиони, а за крупни индустриалци, които са създавали действителни богатства а не подправени илюзии, всички светила мълчат. Сакън да не обидят прокуратурата. Всички виновни фактори в страната мълчат. Сакън да не накърнят независимостта на правосъдната власт. Независимостта като следващия комфортен заслон.

     Хора, жители! Съдебната власт не е и не би трябвало да е безотговорно самостоятелна, по този начин както Ви убеждават. Тя следва да е самостоятелна от останалите управляващи, само че не е самостоятелна от законите и от ползите на обществото. Сега, зад паравана на тази самостоятелност, нелегално, безотговорно, спецпрокурори и спецсъдии следват сляпо спуснатите им разпоредби и мачкат човешки ориси, а към този момент протягат ръка и на светлия бизнес. Досега, с момчетата с прякорите беше елементарно. Там, каквото и да се случваше по делата, всичко сякаш беше в полза на обществото. Сега към този момент искрено се разрушават икономическите основи на това общество. И  още веднъж всички мълчат. Гражданите, тъй като нямат информация, предприемачите, тъй като не се отнася за тях, политиците, тъй като по този начин им изнася.  Спомнете си думите на оня немски стихотворец – когато идваха за другите, аз не стачкувах, тъй като не ме засягаше, когато пристигнаха за мен, към този момент нямаше кой да стачкува. Най елементарно е да се каже, аз мълчах, тъй като не знаех. За това желая да покажа съответната истина за делото на братя Бобокови. 

    В приложение към това писмо огласявам ​прокурорското разпореждане, съдържащо обвиняването против господин Атанас Бобоков, огласявам своята тъжба против задържането му, тъй като там съм систематизирал причините си, когато получа правосъдния протокол, ще оглася и него. Нека всички, които се интересуват от истината, със личните си очи да видят, по какъв начин през 21 век, в страна от Европейски Съюз, профилираните прокуратура и съд арестуват почтен човек и унищожават легален бизнес. Когато го видите с очите си, към този момент не слушайте и не питайте мен. Аз съм привързан, получил съм хонорар, любим съм на ъндърграунда, по едно и също време съм юрист на мафията, камората и ндрагетата, на китайските триади и японската якудза, на колумбийските картели, на Бен Ладен и, да си остане сред нас, на радикалното крило на Трънската пионерска организация и Пернишките сдружени средношколци (на вниманието на ДАНС, не ги търсете, това е смешка!), братовчед съм на Сатаната   / Здравейте, Пик! /.  Но питайте и чуйте професорите по право, питайте и чуйте създателите на учебници, питайте безспорните престижи в наказателното право, които не са на мафията и не са родственици на Сатаната, питайте и звездите от Експертния съвет на Главния прокурор. Може би, както намираха мотивация да разясняват футболни клубове или да вършат инициативни комитети за поддръжка на избора на този и оня, ще изразят умело мнение. Питайте ги не за съответното дело, питайте ги по принцип- може ли човек да се задържа по такова обвиняване, в което даже не е посочено какво съответно е направил, питайте ги може ли   съдът да задържа някого под стража, единствено тъй като прокуратурата го е показала, да задържа тъй като, единствено от горната страна, от горната страна, на пръв взор изглеждало, че някой бил направил нещо. Питайте ги и настоявайте за отговор. Защото, в случай че не питате в този момент, след време, когато и Вас арестуват, към този момент няма да има кой да попита.  И не се опасявайте, че като питате и търсите отговор, ще накърните независимостта на правосъдната власт. 

     В постройката на профилираните съд и прокуратурата, самостоятелност в никакъв случай не е имало. Преобладаващата част от работещите в тази сграда  от дълго време са изгубили еднаквост, не запомнили са,че са адвокати и магистрати и са се трансформирали в оръдия на непозната воля. Ако някой се опита да отстоява лично мнение, бързо му вземат решение „ ситуативния проблем “. Ако не вярвате, елате и вижте.  Ще видите началници, които стоят до полунощ, да не би някой да „ сгреши “и да реши делото по лично разбиране, ще видите съдии и прокурори, които в коридорите шушукат едно, а в залите приказват друго, без сами да си имат вяра, ще чуете прокурорски речи и съдийски претекстове, от които биха се срамували даже студенти от първи курс. Разбира се, ще видите и юристи, които, с ибрици в ръце, обслужват „ системата “, плетат интриги, взимат пари и след това ги връщат. Да, Вие не знаете тези неща и не сте длъжни да ги знаете. Повечето от „ дръжките за микрофони “ ги знаят, само че не ги споделят.  За тях е значимо да следват правата линия на държание, успоредна на линията, заложена от мощните на деня. А тази линия е толкоз права, че от дълго време е образувала обаян кръг, от който няма излизане. 

    Не виждате ли и не разбирате ли, че тази територия, която три-четири пъти в годината се бием в гърдите да назоваваме Родина, към този момент се е трансформирала в място, което и бежанците заобикалят  отдалеко, а даже коронавирусът не смее да посети /Простете за нетактичната шега/. Забравихте ли момчето, което се възпламени и изгоря на центъра на един от най-хубавите български градове. Сега крайбрежието на този град е покрито с мърсотия, скъпите му булеварди пропадат при всеки дъжд, а властниците му имат 110 % рейтинг.

     Това ли е Родината, която желаете да оставите на децата си. Мълчете си, изборът е Ваш. Но когато Вие, жителите си мълчите, се чува единствено гласът на платените агитки. Сега издигат картончетата с надписи „ Прокурорът е наслада “, след време ВАШИТЕ деца ще носят плакатите с надписи „ Свободата е иго “. 

    А на великите профилирани началници и техните послушници, които към този момент са толкоз високо, че надали биха ми обърнали внимание, в случай че не им наредят да ме „ сготвят “, желая да кажа: Сега сте се устремили по стълбата нагоре, по стъпалата мачкате човешки ориси и  унищожавате действителни стопански субекти, които дават на хората самун, а не като Вас, зрелища. Рано или късно ще тръгнете по същите стъпала надолу и там още веднъж ще минете около същите хора, които в този момент прегазвате. Дано да са Ви запомнили с положително.

Р.S. Изразената позиция е персонална и по никакъв метод не ангажира братя Бобокови, както и останалите ми клиенти по други каузи.  Не желая към позицията ми да се присламчват политици, адвокати-политикани и сенчести предприемачи. И апелирам приятелите си, изключително сътрудниците адвокати, когато прочетат това, да не ми изпращат емотикони с усмивки и вдигнати палци, а ясно и намерено, с имената си, да изразят открита за обществото позиция. Останалото е мълчание…

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР