Снимка: БулфотоСъдът освободи предсрочно Йосиф Йосифов – Йоско. Оставали са

...
Снимка: БулфотоСъдът освободи предсрочно Йосиф Йосифов – Йоско. Оставали са
Коментари Харесай

От последните минути: Пуснаха на свобода Йоско

Снимка: Булфото

Съдът освободи предварително Йосиф Йосифов – Йоско. Оставали са му още 4 месеца в пандиза. Сред претекстовете на съда – имало доказателства, че се е поправил, имал трайно положително държание, награди, участия в спектакли. Решението може да се апелира.

Йоско си скри лицето и отхвърли да приказва пред публицисти, предава Би Ти Ви.
Йоско е едно от добре познатите имена в родния ъндърграунд. Свързван е с разпространяване на опиати, нелегално оръжие и застъпничество над търговията с плът в Централна и Западна Европа, само че през годините следствията не са достигали до сериозен резултат.
През 2004 година Йосиф Йосифов беше задържан по съмнение, че е „ поръчал ” убития в Амстердам Косьо Самоковеца. Тогава проверяващите откриха, че Йоско е контактувал с физическия причинител на закононарушението преди и след стрелбата. До присъда още веднъж не се стигна.
Такава пристигна след черния за две български фамилии 2 март 2011 година Тогава Йосифов, на 2,6 промила алкохол, се забива с бронирания си джип със 180 км/ч в бус и убива двама души. Двама други са ранени.
Йоско първо е наказан на 8 години затвор, идната инстанция понижава присъдата му на 6 години и се произнася да я излежи в затворническите общежития от открит вид в Казичене.
Той обаче изтърпява две години и половина от 6-годишното си наказване в столичната частна болница „ Токуда ”, сподели следствие.
След кървавото меле Йосиф Йосифов се явява в правосъдната зала с мощна защита и в инвалидна количка. Вещи лица настояват, че злополуката му е донесла трайна неработоспособност и не може да стои на крайници повече от 15 минути.
Защитата дори желае условна присъда с претекста, че парализата е най-жестокото наказване за човек, умъртвил двама души.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР