Снимка: БулфотоСъдът одобри постигнатото между прокуратурата, подсъдимия и неговия защитник

...
Снимка: БулфотоСъдът одобри постигнатото между прокуратурата, подсъдимия и неговия защитник
Коментари Харесай

Израелец измамил нотариус във Варна с фалшив паспорт

Снимка: Булфото

Съдът утвърди постигнатото сред прокуратурата, подсъдимия и неговия бранител съглашение, с което 33-годишния обвиняем се признава за отговорен по повдигнатите по отношение на него обвинявания в закононарушения по  чл.316, вр. член 308, ал.2 от Наказателен кодекс.

Става дума за осъществено в София и Варна действие, в условия на продължавано закононарушение.  В интервала от  4 юли до 9 септември 2013 година, надлежно пред чиновник на „ Гранична полиция “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София “ и след това пред варненски нотариус,  подсъдимият умишлено се легитимирал и употребил от преправен формален документ – задграничен документ за идентичност, публикуван от Израел, на името на друго лице.

Паспортът е бил преправен посредством замяна на персонализиращата страница, като от 33-годишния мъж за самото сформиране на документа не може да се търси наказателна отговорност. Близо 2 години по-късно, на 22 юни 2015 година подсъдимият още веднъж, пред варненски нотариус, се употребил от същия подправен задграничен паспорт.

 Подсъдимият е с чисто правосъдно минало до момента.  За всяко от осъществените действия бяха избрани обособени санкции, като след групиране съдът наложи на 33-год. мъж  най-тежкото от тях – 1 година отнемане от независимост, осъществяването на което бе отсрочено с изпитателен период от 3 години.

 Съдебният акт е финален.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР