снимка БулфотоС караниците си ИТН намалява шансовете да изчегърта когото

...
снимка БулфотоС караниците си ИТН намалява шансовете да изчегърта когото
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: С караниците си ИТН намалява шансовете да изчегърта когото и да било. ГЕРБ и ДПС са много доволни

снимка Булфото

С кавгите си Има Такъв Народ понижава възможностите да изчегърта който и да било. Това коментира пред БНР политологът Евгений Дайнов.

 

„ Има Такъв Народ, които желаят да ръководят с 65 депутата, през вчерашния ден много грозно се изпокараха с естествените си поддръжници в Народното събрание, както и със служебното държавно управление в лицето на двама министри, което е доста тежка стратегическа неточност “, съобщи той в предаването „ Преди всички “.

„ Изводът е, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са доста удовлетворени от вчерашния ден, защото рязко понижиха възможностите да се направи държавно управление, което да направи това, което Слави Трифонов назова „ изчегъртване “, т.е. да отстрани всичките гнездовища, корупционни, на двете партии, които са разхвърляне на всички места. Затова ръкопляскаха. “

„ Отдръпна се призракът на такова държавно управление. Те са доста удовлетворени. “

Според Дайнов при Слави Трифонов и хората към него е налице „ доста тежко несъгласие и културно ненапасване с времето “.

Българското общество желае да свършат 90-те години, да завърши „ грозното говорене, грозното държание, краденето “ и да ръководят хора като Кирил Петков, означи Дайнов.

„ Слави Трифонов и хората около него обаче не са излезли от 90-те години. (…)Това е културна бомба, заложена през цялото време под плана „ Има Такъв Народ “ и тя се гръмна. Припървата политическа компликация, на която се натъкнаха, те дадоха отговор с арсенала на 90-те години “.

Дайнов е на мнение, че по този начин ИТН са влезнали „ безсрамно, с бутонките “ и са се самолишили значително от това, което могат да създадат, с цел да оцелеят на политическата сцена – да сформират кабинет от безспорни престижи.

„ Тези престижи към този момент ще стартират да ги заобикалят. “

„ Движение за права и свободи, усещайки, че съумяха да вкарат партията на Слави Трифонов в капан, през вчерашния ден играха спечелили – в това да подхлъзнат Има Такъв Народ, Движение за права и свободи съумяха “, посочи Евгений Дайнов.

„ Не би трябвало бъдещо държавно управление, реформаторско, изчегъртващо, да зависи даже с 1 глас  от Движение за права и свободи “, акцентира политологът.

Евгений Дайнов счита, че целите са решени, само че Има Такъв Народ отхвърлят да ги разпишат и да кажат кой ще ги извърши, а с това „ се връщаме на изходни позиции “.

„ Всички тези игри, които вършат Има Такъв Народ, демонстрират, че не схващат що е политика, и отхвърлят да питат “, добави анализаторът. По думите му „ по един напълно достоверен, хлапашки метод не я схващат “.

Ако в идващото държавно управление не са показани Демократична България и ИБГНИ като носители на гнева, политиката не излиза, безапелационен е Евгений Дайнов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР