Снимка БулфотоРусия най-вероятно ще изгони наши дипломати. Това стана ясно

...
Снимка БулфотоРусия най-вероятно ще изгони наши дипломати. Това стана ясно
Коментари Харесай

Русия ще гони наши дипломати

Снимка Булфото

Русия най-вероятно ще изгони наши дипломати. Това стана ясно от изказване на дипломат Анатолий Макаров. Във връзка с изгонването на съветски дипломати, упрекнати в шпионаж и възможна реакция от страна на Москва, Макаров изясни, че в интернационалната дипломатическа процедура работи правилото на взаимност и страната му евентуално ще предприеме ответни стъпки, съобщи БГНЕС.

Удивен съм от решението на Съединени американски щати да наложат възбрана на арбитър Андон Миталов да влиза в Съединените щати поради корупция, разяснява дипломат Макаров. И добави: " Аз не знам какви са основанията им за това решение във връзка с него и цялото му семейство. Аз не зная дали те изобщо са имали желание да пътуват в Америка или където и да било другаде ".

Руският посланик съобщи, че като цяло всяко обвиняване се нуждае от доказване: " Това е напълно обикновено. Все отново живеем в цивилизована страна, в България има един принцип в правото - презумпцията за непорочност до доказване на противното ".
Макаров допусна, че Миталов ще има опция да отбрани достойнството и професионалната си известност и добави, че с изключение на Съединени американски щати има доста други страни, в които може да се пътува.

Руският президент Владимир Путин посети България за последно  страната за последно през 2008 година и евентуално е пристигнало време да бъде осъществена още една негова аудиенция тук, сподели в отговор на въпрос дипломат Макаров. Той акцентира, обаче, че сходно посещаване би трябвало да бъде добре квалифицирано с подписването на съответни съглашения и планове, с цел да има смисъл.

Относно вероятно посещаване на Лавров, Макаров сподели, че такава опция се разисква.

На въпрос дали България е фронтова страна в връзките сред Русия и Америка, той съобщи изрично, че не се намираме в положение на война и Русия не води война с никого за територията на България, а Черно море е „ море на дружбата ”. Единственото, към което Москва се стреми, е да реализира тук свои планове, които са стопански преференциални и за двете страни, както вършат това и Съединени американски щати.

Посолството на Русия в София означи през днешния ден Деня на дипломата с полагане на венци пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина в София. Извънредният и пълномощен дипломат Анатолий Макаров акцентира огромната роля, която Игнатиев е изиграл при подписването на Санстефанския кротичък контракт.

Руският посланик акцентира, че Общинският съвет на София още през 1903 година взема решение за изграждане на монумент на граф Игнатиев в София, само че то досега към момента не е изпълнено.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 4udovi6teto (преди 3 секунди) Рейтинг: 15946 | Одобрение: 6046 Спокойна, точна и ясна позиция!  Усмивка https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери Станков Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР