Снимка БулфотоРезултатът от тези местни избори не се различава от

...
Снимка БулфотоРезултатът от тези местни избори не се различава от
Коментари Харесай

Валери Жаблянов в ефир: Нинова смята, че доверието на хората към БСП е нещо като нивото на реките през пролетта

Снимка Булфото

Резултатът от тези локални избори не се разграничава от резултата през 2015 година - и като брой реализирани гласове, и като брой определени кметове, общински съветници. Даже не можахме да реализираме минималните критерии, които си бяхме сложили. Не може да се каже, че Българска социалистическа партия има цялостен крах, само че въздействието на Българска социалистическа партия върху българското общество и ръководството на общините, наличието й в публичния и политическия живот не се е трансформирало значително. Напротив - някои отрицателни трендове се задълбочиха. Това успожнява задачата ни за парламентарните избори, които са идващите избори, пред които сме изправени. Това разяснява Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия в предаването " Лице в лице " по бТВ.

Несъмнено политическа отговорност в такива моменти няма по какъв начин да не се търси. Политическата отговорност не се отнася единствено до тези избори. Ние завършваме един избирателен цикъл, един мандат на ръководителя на Българска социалистическа партия с победа на президентските избори и други три изборни загуби. Така Жаблянов отговори на въпрос на Цветанка Ризова дали ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова би трябвало да носи отговорност за резултатите от локалния избор.

Аритметиката не постоянно съответствува с политиката. Затова другите хора дават разнообразни оценки на резултатите от изборите, разяснява Жаблянов. Когато си поставите за цел да не загубите с огромна разлика на изборите, ние в действителност може да го извършите, само че това не значи, че това е причина за Българска социалистическа партия да въздейства върху националната политика, да има искания да сформира държавно управление, да дефинира законодателния развой, да направи обществени промени. Т.е. с тези резултати Българска социалистическа партия няма по какъв начин да въздейства върху ръководството на страната с това партийно управление, уточни той.

Очевидно е, ч е Нинова и останалото партийно управление не будят доверие у гласоподавателя. Мисля, че тук доказателства не са нужни. Въпросът е, че Нинова, най-малко от обществените й изказвания, счита, че има повишаване на доверието към партията. И може би се изхожда от хипотезата, че това повишаване на доверието върви гладко като равнището на реките напролет, до момента в който не се стигне до миг, в който Българска социалистическа партия ще се озове в изпълнителната власт. Но това е една много лъжлива догадка, разкритикува ръководството на партията Жалбянов.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР