снимка: БулфотоРеволюционна идея се обсъжда в момента. Става дума за

...
снимка: БулфотоРеволюционна идея се обсъжда в момента. Става дума за
Коментари Харесай

В момента обмислят: Помагат ни с до 10 бона, при покупка на нова кола

снимка: Булфото

Революционна концепция се разисква сега. Става дума за финансова помощ при покупка на нов автомобил. 

Край на опашките в КАТ за регистрация на нови коли, оферират от Асоциацията на автомобилните производители, съобщи NOVA. Чрез онлайн услугата ще се избегне скупчването на хора в изискванията на пандемия. И още една концепция от неправителствения бранш - страната да обезпечава до 10 хиляди лева на хората, които желаят да си купят нова кола.

Сега по пътищата у нас се движат близо 1 700 000 коли на възраст над 20 години. Това е с малко над 8% повече спрямо предходната година, сочат данните на Асоциацията на автомобилните производители.

„ Затова ние предложихме стратегия за скрапинг, т.е. връщане на остарели коли над 15 години, които следва да бъдат рециклирани,а страната да обезпечи опция, според от екологичната категория на автомобила, от 5 до 10 хиляди лева бонус ”, изясни ръководителят на Асоциацията на автомобилните производители Храбрин Иванчев.

 

 

Около 10 хиляди души могат да се възползват от това, пресмятат от Асоциацията. А страната имала няколко разновидността, с цел да обезпечи финансирането.

„ Единият е тази стратегия за възобновяване, която сега следва да бъде призната от Европейския съюз. Другата стратегия е обвързвана със зелената договорка ”, добави Иванчев.

Институтът по пътна сигурност и водачите не отхвърлят опцията, само че желаят повече изясненост. От Асоциацията на автомобилните производители оферират още регистрацията на новите коли да става онлайн. Мярката е част от антикризисните ограничения по време на пандемия. Идеята се посрещна спорно от водачите. Създаването на обединен указател на колите у нас също е измежду предложенията на Асоциацията на автомобилните производители.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР