Снимка БулфотоРегионалната здравна инспекция /РЗИ/ обяви грипна епидемия в общините

...
Снимка БулфотоРегионалната здравна инспекция /РЗИ/ обяви грипна епидемия в общините
Коментари Харесай

В Добрич, Балчик и Генерал Тошево обявяват грипна епидемия

Снимка Булфото

Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ разгласи грипна зараза в общините Добрич, Балчик и Генерал Тошево, оповестяват от ведомството. Регионалното ръководство на образованието би трябвало да прекрати образователните занятия в учебните заведения в трите общини от 28 януари до 4 февруари в това число, заяви вести.бг.

През последните два дни има внезапно повишение на заболеваемостта от грип и остри респираторни болести с постигане на епидемиологични равнища. Увеличават се и пациентите, които търсят здравна помощ при общопрактикуващите лекари. Боледуват хора от всички възрасти като затрудненията нарастват, показват от РЗИ.

С оповестяването на грипна зараза се вкарват ограничаващи ограничения в лечебните заведения. Спират се детските и женските съвещания, профилактичните прегледи и имунизации, плановата оперативна активност и свижданията в лечебните заведения, допълват от инспекцията.

В детските заведения работата не се прекратява, а медицинските експерти благодарение на учителите би трябвало да организират всекидневен филтър. Откритите заболели деца ще се връщат по домовете им, а заболелите измежду личния състав няма да се позволяват на работа, показват от РЗИ.

От през днешния ден, 27.01 в грипна почивка са учениците в областите София-град, Бургас и Хасково. Грипна почивка е оповестена и в общините Асеновград, Луковит, Павликени и Сухиндол, както и в част от учебните заведения в Пловдив, Кюстендил, Враца, Габрово и Силистра.

Регионална здравна ревизия – Благоевград афишира грипна зараза на територията на общините Симитли, Кресна, Струмяни, Сандански, Петрич, Разлог, Банско, Белица и Якоруда от на следващия ден, 28 януари.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР