Снимка БулфотоРеферендумите не са просто скъпа социология, за да се

...
Снимка БулфотоРеферендумите не са просто скъпа социология, за да се
Коментари Харесай

Мая Манолова коментира референдума в Генерал Тошево и отсече, че...

Снимка Булфото

Референдумите не са просто скъпа социология, с цел да се чуе какво е публичното мнение, а решение на значим въпрос, който вълнува хората. Това сподели за Агенция „ Фокус “ омбудсманът Мая Манолова по отношение на провеждането на локалните референдуми.

На въпрос това ли е методът за деяние на гражданското общество, с цел да бъде чуто мнението на хората по въпросите, които ги засягат, Манолова съобщи: „ Така действа демокрацията. Това е методът жителите да вземат участие във вземането на значими за тях решения “.

Относно провеждащия се през днешния ден референдум в Генерал Тошево за добива на газ в района, омбудсманът разяснява: „ Подкрепих и референдумите в Стара Загора, с. Ъглен, Трън. Важно е и това е пътят, посредством който хората ще вземат ориста на своята община в ръцете си и ще се произнесат по значимите тематики. Референдумите не са просто скъпа социология, с цел да се чуе какво е публичното мнение, а решение на значим въпрос, който вълнува хората “.

„ Не желая да разясня резултатите досега от допитването нито интензивността на хората, всичко това ще се случи през утрешния и през идващите дни. Искам да поздравявам самото осъществяване на референдума, тъй като е методът жителите да вземат участие в ръководството на общината и на страната “, сподели още Мая Манолова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР