Снимка: БулфотоРавнището на заетост на хората между 55 и 64

...
Снимка: БулфотоРавнището на заетост на хората между 55 и 64
Коментари Харесай

Евростат: Все повече хора на възраст 65-74 години работят

Снимка: Булфото

Равнището на претовареност на хората сред 55 и 64 години в Европейски Съюз през 2018 година е било по-високо от междинната претовареност в Евросъюза, показва в оповестен през днешния ден отчет Евростат, представен от dnes.bg.

Миналата година нивото на претовареност на мъжете на възраст сред 55 и 64 години е било 65 %, а на дамите - 52 % по отношение на приблизително за мъжете 60 %, а за дамите - 48 % предходната година в Европейски Съюз.

Между 2003 и 2018 година нивото на претовареност в тази възрастова група се е нараснало във всички страни от блока като се изключи Гърция.

В България и Словения нарастването е двойно в този интервал, а в Словакия - 2,2 пъти, сочат данните на Евростат, представени от Българска телеграфна агенция.

През 2018 година нивото на претовареност измежду хората на възраст 55 до 64 година е било над 70 % в Швеция, Германия и Дания, а в седем страни е под 50 %.

В България индикаторът е бил над 60 % при междинна стойност за Европейски Съюз - 59 на 100.

Един от методите да се увеличи финансовата непоклатимост на старини е да се работи по-дълго. Възрастните хора, които отсрочват пенсионирането си, печелят повече пари, натрупат спомагателни пенсионни права и вероятно могат да спестят повече или да насочат средства към частни пенсионни проекти, показва Евростат.

Все по-голям дял от популацията на Европейски Съюз на възраст сред 65 и 74 години продължава да работи. През 2018 година над една четвърт (26 процента) от тази възрастова група в Естония работи.

В Румъния, Литва, Португалия, Англия, Ирландия, Швеция и Латвия над 15 % от хората на възраст 65-74 години са работили предходната година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР