Снимка БулфотоРаботодателят трябва да имат грижата за своите работещи, защото

...
Снимка БулфотоРаботодателят трябва да имат грижата за своите работещи, защото
Коментари Харесай

Здравен експерт съветва: Работодателите да ваксинират служителите срещу грип

Снимка Булфото

Работодателят би трябвало да имат грижата за своите работещи, тъй като в случай че в цялата страна нямаме ваксинално покритие 60-70%, няма по какъв начин да се оправим с това разпространяване на грипа. Това сподели пред камерата на Българска национална телевизия ръководителят на Българското сдружение по инфекциозни заболявания проф. Татяна Червенякова, представена от Пик.

Тя и сътрудниците й инфекционисти по време на годишната си конференция в Русе призоваха  шефовете на компаниите да ваксинират чиновниците си против грип, с цел да се понижат размерите на възможната грипна зараза.

В България по-малко от 30 на 100 от хората си слагат противогрипни ваксини, до момента в който в другите европейски страни процентът надвишава 80.

Тази есен към момента няма регистриран случай на грип в България. Очакваният вирус е Мичиган. За да се предпазим от него или най-малко да няма съществени затруднения, инфекционистите предлагат всеки българин, който няма противопоказания, да се имунизира.

Грипната ваксина е изключително целесъобразна за децата и възрастните над 65 години, тъй като при тях затрудненията в резултат на болестта може да са доста по-сериозни. Въпреки лекарските рекомендации русенци не се разграничават от общата наклонност в страната.

Специалистите предлагат и противовирусни препарати при грип, само че при изискване, че се вземат още при първите признаци. Както и в случай че се разболеем, да си почиваме в къщи, а не да вървим на работа и да рискуваме още да усложним болестта.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР