снимка БулфотоПротестиращите са по улиците на българската столица София повече

...
снимка БулфотоПротестиращите са по улиците на българската столица София повече
Коментари Харесай

Euronews: ГЕРБ готви Конституция, с която да даде порочни механизми в ръцете на Гешев

снимка Булфото

Протестиращите са по улиците на българската столица София повече от 50 поредни дни, настоявайки за оставката на премиера Бойко Борисов и неговото държавно управление, а министърът на правораздаването Данаил Кирилов подаде оставка на фона на рецензиите си за неуспеха да се оправи с корупцията. Това твърди Евронюз в последната си обява във връзка митингите в България, на които има присъствени лични кореспонденти, написа.

Кирилов е петият държавен министър, който подава оставка, сочи Евронюз, откакто митингите обгърнаха балканската страна през юли в отговор на нахлувания в офсите на президента Румен Радев, гласен критик на настоящото държавно управление.

Близо два месеца протестиращите упорстват министър председателят Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев да се отдръпват на фона на хипотетични връзки с мафията и олигарси.

Барикадите в София и други градове в страната като Варна и Пловдив остават на фона на спорно предложение за нова  Конституция , която да задържи актуалното дясноцентристко държавно управление на власт.

Медията осведоми за националния митинг, плануван за сряда, 2 септември, датата, на която се чака държавното управление да вземе решението си за оставката на Кирилов.

“Не считаме, че преди 2 септември това ще се случи, тъй като държавното управление обезверено се пробва да остане на власт, ” сподели пред Евронюз Мария Матева, активистка на българската неправителствена организация “Правосъдие за всеки ”. “Протестите не престават. И освен София стачкува. ”

Въпреки, че приветства оставката на Кирилов, малко евентуално е публичният яд да се успокои.

“Мисля, че оставката на държавното управление е едно, а другото, което е еднообразно или даже по-важно, е оставката на основния прокурор Гешев ”, сподели тя.

„ Ако съумеят да предложат този нов парламентарен план, те ще останат на власт. Опитваме се да получим оставките им, с цел да не позволим това да се случи ”, заключава Матева.

Новата конституция, препоръчана от ръководещата партия ГЕРБ на Борисов, която беше направена от някогашния министър на правораздаването, ще даде нови пълномощия на службата на основния прокурор с по-малко механизми, които да го държат виновен. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР