снимка БулфотоПротест днес има не само на жълтите павета. В

...
снимка БулфотоПротест днес има не само на жълтите павета. В
Коментари Харесай

Бургаските медици излизат на протест

снимка Булфото

Протест през днешния ден има освен на жълтите павета. В 12 часа бургаските медици също ще заявят недоволството си от заплащането на труда им. 

Те ще стачкуват срещу  „ унизителните ” съгласно тях месечни хонорари, които ги принуждават да работят на няколко места по едно и също време. Протестът е проведен от синдиката на медицинските експерти, а по обед пред болничното заведение в тяхна поддръжка се чака да дойдат медици от цялата на страна, съобщи настоящо.ком.

„ На улицата за следващ път ни изкараха безкрайните договаряния от началото на годината за сключване на нов групов трудов контракт, ниските ни съществени работни заплати, както и субективното разпределение на спомагателни материални тласъци в болничното заведение ”, сподели Мария Николова. Тя изясни, че главните заплати са 850 лева за здравна сестра, 1 050 за доктор и минимална работна заплата за санитарите. Именно това желае да се промени.

„ Повечето от сътрудниците работят на две места. Със сигурност това не е възнаграждението, което заслужаваме за труда и отговорността, които носим на работните си места. Това, което получаваме, е доста унизително ”, счита здравна сестра от Бургас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР